U trenutku kušnje ova biblijska istina može donijeti utjehu vašoj duši

Ako je ruka Gospodnja druge mogla provesti kroz duboke vode, onda sigurno može i tebe.

Uvijek je utješno znati što nam dobra Knjiga govori: “Nikakva kušnja veća od ljudske snage nije vas zadesila.”

U trenutku kušnje to donosi utjehu mojoj duši. Crpim snagu i utjehu iz spoznaje da je netko prije mene vodio istu bitku i pobijedio.

Mnogo je godina prošlo otkad se jedan neustrašiv alpinist popeo na visine Materhorna. Mnogo je pokušaja bilo prije njega, ali uvijek bez uspjeha. A onda jednoga dana vrh je bio dosegnut.

Neki je čovjek zamahnuo zastavom pobjede na snježnom pokrivaču vrha i kroz dolinu pod planinom začuo se usklik trijumfa. Odmah su se i drugi nastojali popeti i uspjeli su.

U svom su srcu govorili: “Jedan je čovjek uspio pa ćemo i mi.”

Spoznaja da se može dala im je snagu udovima i hrabrost za pothvat. Prije nego je pobjeda prvi put bila zadobivena, okretali su se i govorili: “Nitko nikada nije uspio. Beskorisno je i pokušati.”

A tako i ja, kad sam u kušnji, izvlačim mnogo utjehe iz pomisli da je netko prije mene vodio istu bitku i pobijedio. U bitki nisam sam.

Ako je ruka Gospodnja druge mogla provesti kroz duboke vode, onda sigurno može i mene. Ako je njegova snaga bila dovoljna za nekog drugog hodočasnika, onda njegova ruka neće biti prekratka pomoći i meni. I tako se smijem kroz suze i pjevam u mraku.

Iz poraza je već izašla pobjeda, a Njegovom milošću ponovno može biti tako.

Autor: Charles S. Price; Izvor: Put života

NAJNOVIJE!