Trudnica nikako nije mogla probuditi muža, shvatila je da će umrijeti ako nešto ne poduzme

Trudnica nikako nije mogla probuditi muža nakon što su je usred noći probudili neobični zvukovi dahtanja.

39-godišnja trudnica čiji je termin za porođaj bio idući dan, Ashley Goette probudila se i vidjela da njezin muž jedva hvata zrak. Umrijet će osim ako ne učini nešto! I učinila je nešto! Spasila je život svome mužu.

Ashley i Andrew Goette iz Sv. Pavla, Minnesote su par iz srednje škole. Dok je par željno iščekivao svoje prvo dijete, nisu imali pojma kakvo ih pogibeljno putovanje čeka.

Noć prije nego što je Ashley trebala ići u bolnicu zbog porođaja, njih dvoje se spremalo za počinak, no usred noći Ashley su probudili neobični zvukovi dahtanja. Ubrzo je shvatila da je njezin muž u ozbiljnoj opasnosti. Ashley je ubrzo nazvala 911 (kod nas 112) i objasnila ozbiljnost situacije.

„Mislim da moj muž ne može disati“, rekla je dispečeru. „Stvara čudne zvukove. Mislim da mu trebam dati umjetno disanje i masažu srca“.

Muž je u snu doživio srčani zastoj

Ispalo je da je Andrew doživio srčani zastoj koji se dogodio zbog abnormalnog rada njegovog srca. Dispečer je vodio Ashley kako napraviti umjetno disanje i masažu srca dok je čekala na dolazak bolničara.

„Trudna sam“, prozborila je očajna žena. „Ne mogu to učiniti“.

Ali ipak jest! Ashley je obavila masažu srca nakon čega je došla pomoć i Andrew je bio odvežen u bolnicu.

Ondje su ga liječnici odmah stavili u umjetno izazvanu komu ne bi li koliko je moguće umanjili moguću štetu za mozak. Nitko nije znao kakva je šteta već učinjena. Ovo je bilo grozno vrijeme za Ashley, dok je sjela pored svoga muža, znajući da bi uskoro trebala  roditi njihovo dijete.

„Nisam niti na trenutak željela pomisliti da ću kroz bilo što od ovoga morati proći bez njega. Cijelo vrijeme, dok je spavao ili bio u komi, sam mu govorila da neću roditi sve dok se ne probudi“, rekla je.

Foto: Gofundme

Čudesno, Andrew je idućega dana došao k svijesti i ispalo je da je normalno reagira i da je neurološki potpuno zdrav. Nakon što su ga liječnici maknuli sa sedativa opazili su nekoliko trzaja. Ipak, posumnjali su da je to zbog toga što se tresao od groznice. Nakon što je sestra rekla „Andrew, otvori oči“, on je upravo to učinio.

„Ono što su svi vidjeli je bilo neobjašnjivo radosno“, rekla je Ashley.

S obzirom da je Andrew bio pri svijesti, došlo je vrijeme da Ashley rodi. Osoblje je Andrewov krevet na kotačićima odguralo do Ashleyine sobe nakon čega je Ashley rodila njihovog sina Lennona.

„Bio sam jako uzbuđen jer sam ga mogao vidjeti tek rođenog“, rekao je Andrew.

Aritmiju su uzrokovali abnormalni električni krugovi u mozgu

Liječnici su kasnije otkrili da je Andrew pretrpio stanje pod nazivom Wolff-Parkinson-White sindrom. Brze otkucaje srca i aritmiju uzrokuju abnormalni električni krugovi u mozgu.

Kasnije su liječnici obavili postupak kako bi ispravili problem i sada je njegovo stanje odlično. No oni su rekli da je jedini razlog zbog kojeg je Andrew preživio do bolnice jest zato što mu je njegova supruga spasila život.

„Smatram da Andrew ne bi danas bio ovdje da Ashley nije učinila ono što je učinila, rekao je Dr. Alex Teeters, liječnik u United bolnici.

Kakav nevjerojatan blagoslov i zasigurno jedinstvena priča za porod!