Trudnica je saznala da je njeno tijelo ne hrani samo bebu, nego i nešto drugo

Trudnica iz New Yorka otkrila je da njena beba nije jedina stvar koja joj raste u trbuhu dok je tijelo hrani.

Liječnici su kod Eve Lincoln (36) pronašli ogromnu cistu veličine dinje, a njeni hormoni su “hranili” i bebu i cistu. U sedmom tjednu trudnoće sa svojim trećim djetetom, ultrazvuk je prvi put pokazao tada malu cistu na desnom jajniku.

U početku nije bilo razloga za brigu, dok su liječnici savjetovali da se ne operira jer bi to potencijalno moglo povećati rizik za bebin život.

Međutim, Eveini hormoni, koji se oslobađaju tijekom trudnoće, prouzrokovali su narednih nekoliko tjedana ubrzani rast ciste. Ona je krenula stiskati bebu, a trbuh trudnice je bio mnogo veći nego što je trebalo.

– Počela sam se brinuti kako je vrijeme prolazilo jer je to raslo. Otišlo je s devet na skoro 13 centimetara – rekla je ona dodavši da su joj preporučili operaciju šest tjedana nakon porođaja, prenosi Ny Post.

Liječnici su također poručili Eve da im se obrati ako krene osjećati, ali nije mislila da će do toga doći.

Trudnica se srušila od bolova

Nažalost, nije bila u pravu, pa se u 23. tjednu jednostavno srušila od bolova. Prvo je osjetila grč koji je ličio na “ubod tupim predmetom” i postajao sve jači. Nakon 24 sata, pozvala je svog liječnika i sutradan otišla na ultrazvuk, koji je pokazao da je cista natekla na 17 centimetara za samo tjedan dana.

Uznemirujuću fotografiju ciste možete pogledati OVDJE.

– Toliko je narasla da je izgledala kao još jedan vodenjak za bebu, ali se vidjelo da u njoj nema ničega, pa je bilo jasno da je beba u jednoj, a ne u drugoj vrećici – rekla je Eve, koja je trenutno u 26. tjednu trudnoće.

Liječnici su je obavijestili da je cista bila teška četiri kilograma, dok je beba tada imala jedva imala dva. Hitno je prebačena u bolnicu na testove, kako bi se uvjerili da cista nije kancerogena.

Magnetna rezonanca je pokazala da je ispunjena krvlju i tekućinom, pa je 9. siječnja prebačena kod ginekološkog specijaliste na hitnu operaciju.