Tužne Aviciijeve riječi: Kada je počeo zarađivati novac, nešto je shvatio!

Avicii (28) je imao što god je poželio, za čime većina ljudi njegovih godina teži. Međutim, ni novac, ni slava, ni sve ljepote ovoga svijeta ne mogu zamijeniti život u kojem je Bog prisutan.

Iznimno talentiran i uspješan švedski glazbenik DJ Avicii jučer je u Omanu pronađen mrtav. Imao je samo 28 godina.

Veliku popularnost i svjetsku slavu je stekao u 21. godini s pjesmom ’Levels’, nakon čega su se redali brojni hitovi, a najviše će se pamtiti po nezaboravnom hitu ’Wake Me Up’ koji je na YouTubeu pregledan skoro 1,5 milijardi puta.

Surađivao je s najvećim svjetskim glazbenicima, poput Coldplayja, Siom, Lennyjem Kravitzom, Leonom Lewins, Robbiem Willaimsom i mnogim drugima.

”Kada vam je novac toliko dostupan, zapravo ga i ne trebate”

Prema Forbesu, glazbenik je zaradio 19 milijuna dolara, no nakon bogatstvo kojeg je stekao je shvatio je da mu novac nije cilj, jer materijalno bogatstvo uistinu ne može ispuniti ljudsko srce.

Jednom prilikom izjavio: ”Kada sam počeo zarađivati novac, vidio sam da mi on zapravo i ne treba. Kada vam je novac toliko dostupan, zapravo ga i ne trebate, pa je stoga doniranje najsenzibilnija i najočitija stvar koju trebate napraviti.”

Kada umrem, želim da me se pamti po životu koji sam živio, a ne po novcu koji sam stekao, rekao je u uvodu svoje pjesme ‘The Nights’ iz 2015.

Život mu je uništila teška ovisnost o alkoholu i bolesti koje je isto prouzrokovalo. Njegov kratki život je poruka svima koji ne mare za vječne vrijednosti. Prije ili kasnije, jednoga dana ćemo svi stati pred Boga. U kakvom stanju će nas Bog zateći, spremne ili u nespremne u nekom svom Omanu? Život bez Boga je potpuni promašaj!