“Tvoje je kraljevstvo i slava i moć u vijeke vjekova, amen!”

Tvoje kraljevstvo Isuse nije od ovoga svijeta. Tvoje se kraljevstvo ne uklapa u samodopadnost svjetovnih krugova.

Svijet je prezreo tvoje kraljevstvo Isuse pa i mi kršćani kao da smo zaboravili moć koju Tvoje kraljevstvo donosi. Svijet nam nameće krivo poimanje moći i mi upadamo u žrvanj hedonističkih manira.

Zašto te Isuse ne tražimo, zašto nam nisi dovoljno zanimljiv? Zašto te tako lako napuštamo zbog trenutnih užitaka? Zašto već jednom ne shvatimo kako se ne vrijedi boriti za svjetovnost jer ona nije na našoj strani. Jedini koji je na našoj strani si Ti. Ništa Tebe ne može zamijeniti.

Ti si jedini koji je donio svijetu pomoć. Pomoć koja je za mnoge neuobičajena, a samim time i neprihvatljiva. Tvoja je pomoć Tvoje kraljevstvo Isuse, kojeg mnogi nažalost krivo tumače.

Mnogi se žele natjecati s Tobom i dokazati sami sebi, a onda i Tebi kako te ne trebaju, kako Ti previše tražiš, kako Ti sve zabranjuješ. Mnogi te Isuse žele prikazati kao Onoga koji nameće čovjeku težinu života bez dobrog pokrića. Doživljavaju te kao neprijatelja koji ne želi razumjeti čovjeka. Mi ljudi vidimo samo sebe i svoju patnju, a nitko ne vidi Tvoju Isuse.

Kao da je naše razmatranje Tvoje patnje rezervirano samo na Veliki petak. Zaboravili smo da Tvoja patnja nije prestala na Golgoti. Želimo postići nešto u životu, za sebe, za druge oko sebe, ali se gotovo nikad ne pitamo što želimo postići za Tebe, što bi Ti Isuse želio da postignemo?

VIDI OVO: Što je Kraljevstvo Božje? 10 stvari koje trebamo znati

Ti nam daješ Božje kraljevstvo

Ti nam Isuse daješ Božje kraljevstvo, daješ nam novi život, život kakav ne možemo iskusiti ako te u svom životu prihvaćamo usput, ako te ostavljamo za nedjelju jer uistinu je lako biti kršćanin nedjeljom, ali Ti nas Isuse pozivaš na više. Pozivaš da te vidimo u svakodnevnici prestižne ljudske bijede. Bijede koja teži za umjetnošću izgleda, elitnih krugova, dokazivanjem trunulosti kremiranih trenutaka.

To je bijeda čovjeka 21.st., bijeda koja nije prepoznata kao bijeda. To je poželjna bijeda kod koje čovjek pokapa svoju dušu,a tijelo smatra jedinim načinom življenja. Zašto nam Isuse još uvijek nije jasno da nam tvoje uskrsnuće dokazuje suprotno? Što bi nama trebalo da napokon shvatimo kako nas ova zemlja ne može držati radosnima ako nam nada uskrsnog jutra još uvijek nije poznata.

Pošalji nam Isuse svojega Duha da znamo razabrati što je jedino vrijedno divljenja u ovom životu, a to je tvoj izvanredan način dolaska među ljudima, tvoje trijumfalno uskrsnuće koje nije bilo dano da bude viđeno zemaljskim „facama“ tvojeg vremena.

Tvoje kraljevstvo i pobjeda smrti, pobjeda nad tijelom za njih je bila iluzija još jednog u nizu proroka ondašnjeg vremena, međutim, prevarili su se Isuse, Tvoje kraljevstvo je živo i danas, ali na način koje ljudsko poimanje teško shvaća.

Tvoje kraljevstvo prožima svijet preko Crkve unatoč tome što je ona za mnoge konzervativna, ali bolje je biti konzervativan nego moderan, a zarobljen u svjetovne manire prividne radosti.

Autorica: Sandra Čukelj

NAJNOVIJE!