Udovica se udala za udovca
Foto: Facebook

Udovica se ponovno udala i pronašla radost za koju nije mislila da je moguća nakon što je izgubila i muža i kćer u razmaku od nekoliko dana. Ova inspirativna kratka priča podsjetnik je da Bog može izvući ljepotu iz pepela!

Ponovna izgradnja života nakon gubitka čini se malo vjerojatnom. Ali jedna se udovica ponovno udala i to je samo pomislila čak i nakon što je doživjela najpotresniju tragediju.

Život Alice Palmer naglo je i tragično završio kada su njezina kći i suprug preminuli u razmaku od samo šest dana. Njezina kći Beth imala je 20 godina, a Alice je bila njezina skrbnica s punim radnim vremenom zbog nekoliko medicinskih komplikacija pri rođenju.

Kao da gubitak djeteta nije dovoljan, njezin suprug John preminuo je od raka. Cijeli Alicein svijet srušio se od boli smrti.

“Mislim da je organiziranje dvostrukog sprovoda bilo najgore, bilo je tako tužno”, rekla je.

Pitala se ima li život smisla

Alice je tri godine davala sve od sebe da krene naprijed. Ali pitala se ima li život za nju više smisla.

“Nikad nisam mislila da ću ponovno pronaći ljubav, samo sam osjećala duboku tugu i usamljenost kao da nema nikoga s kim bih se mogla osjećati bliskom”, objasnila je. “Bila sam vrlo oprezna nakon onoga što sam proživjela – strah da ću sve izgubiti i ponovno biti povrijeđena.”

Alice je shvatila da je teško uspostaviti vezu s bilo kim tko nije doživio gubitak, pa se obratila internetskoj podršci za utjehu.

Ipak, pronašla je više od utjehe. Pronašla je razumijevanje, prijateljstvo i drugu priliku u ljubavi.

Udovica se ponovno udala za udovca i zajedno su pronašli radost

Ovdje je prvi put razgovarala s Leejem Palmerom, kolegom udovcem koji je izgubio sina Joea i suprugu Michelle. U početku su bili samo prijatelji, ali čak je i internetska nada počela cvjetati.

“Nakon što sam neko vrijeme razgovarao s Alice online, pomislio sam: ‘Sviđa mi se ova žena, jako mi se sviđa’, i želio sam je upoznati. Nikad nisam išao u grupu tražeći romansu, ali bilo je nešto u njoj, rekao je Lee. “Kad smo se upoznali, jednostavno smo kliknuli. Sad smo u braku i lijepo je ponovno se osjećati živim. Proveo sam devet ili deset mjeseci sam, a sada se imam kome radovati kad dođem s posla”, dodao je .

U početku, Alice nije bila sigurna bi li pronalaženje ljubavi drugi put bilo vrijedno rizika od ponovnog ranjavanja. Tada je shvatila da mora poduzeti korak. Nije htjela biti poput ostalih udovica koje kao da samo čekaju da umru.

“Po mom mišljenju, moraš naučiti živjeti sa svojim gubitkom, inače će te izjedati. Moraš krenuti dalje”, rekla je Alice. To su ona i Lee učinili.

Udovica se ponovno udala za udovca i zajedno su izgradili novi život poštujući svoju preminulu djecu. Alice je nosila svoju kćer Beth kao amblem na haljini, dok je Lee nosio jedan od svog sina Joea na svom odijelu.

Lee i Alice su blagoslovljeni što su ponovno pronašli ljubav. Samo Bog može stvoriti nešto tragično i pretvoriti to u nešto lijepo, poput druge šanse.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare