Ukrajinka je imala užasan život, no jedan susret u Jeruzalemu je sve promijenio

Ukrajinka je imala užasan život koji je provodila u razvratnosti i ovisnostima. Jedan dodir Duha Svetoga u Jeruzalemu ju je potpuno promijenio. 

Lena Cebula odrasla je u Ukrajini u ruskoj obitelji. Godine 1991., dok su Rusija i Ukrajina bile u kaosu, njihova obitelj je uništena, ona je tada imala samo 11 godina.

Živjela je u siromaštvu nakon što su se roditelji prestali brinuti o njoj i njezinoj braći i sestrama. Kad je imala samo 14 godina, već je silovana mnogo puta.

Pokopala je vlastitu kćer

Godinu dana kasnije, iznenadila se kada se našla na porodu, Lena nije ni znala da je trudna. Nažalost, njezina je beba umrla tri mjeseca kasnije i morala je pokopati vlastitu kćer.

“Sljedećih 20 godina ova mi je slika mučila um i dušu pa sam počela tražiti još teških droga koje bi samo otupile svoj um jer sam se osjećala bezvrijedno”, prisjetila se.

Kasnije ju je trgovac ljudima prodao u Kairo gdje je prodana u bordel. Tamo je imala zaštitare koji su je spriječili da pobjegne. Jedan od njezinih zaštitara slučajno je bio kršćanin koji je služio svima koje je sreo u tom bordelu. Navodno se nigdje drugdje nije mogao zaposliti pa je završio u bordelu.

“Nikada u životu nisam srela ovakve muškarce. Muškarci u mom životu bili su pijani, ljuti, nestabilni, nasilni, ali ovaj čovjek usred ovog bordela jednostavno je sjajan.”

Prvi put je čula Evanđelje

Lena je prvi put čula Evanđelje od tog lijepog momka. Kad je njezin djed doživio srčani udar, dobila je dopuštenje da izađe izvan bordela. Zajedno s njezinim tjelohraniteljem i njegovom kćeri posjetili su molitveni zid u Jeruzalemu. Tamo je imala prekrasan susret koji je započeo promjenu u njezinu životu.

“Došla sam iz bordela, bila sam narkomanka, alkoholičarka, prostitutka i na kraju sam molila Boga da mi djed bude živ. Sada razumijem da me tamo susreo Duh Sveti.”

Neposredno prije nego što je dotakla zid, susrela se s Bogom. Dvije godine kasnije od tog incidenta, Bog je uslišio njezinu molitvu i dao joj slobodu od seksualne trgovine. Otišla je u Kanadu započeti novi život i tamo je upoznala čovjeka, koji joj je sada muž, a koji je slučajno bio pastorov sin.

Danas je ona novo stvorenje koje služi Gospodinu propovijedajući Evanđelje svima oko sebe. Čak je napisala i knjigu da svjedoči o čudima koja je Bog činio u njezinu životu. Lena je također dovela članove svoje obitelji Isusu Kristu.

Pretplati se
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare