ulaz u nebo krv Isusa Krista

Jednoga je dana preko brda došao mlad Čovjek započinjući svoju službu. Kad ga je vidio Ivan, njegov preteča, znao je da dolazi onaj kojega je navješćivao te je rekao: “Evo Jaganjca Božjeg koji uzima grijeh svijeta!”

Nitko nikada ranije nije bio nazvan Jaganjcem. Jeste li to znali? On je bio Janje Božje – jer je svrha njegova dolaska bila da umre kao i janjci koji su se žrtvovali na oltarima za iskupljenje grijeha koje su počinili nepreporođeni ljudi grešna srca.

Isus je služio narodu dajući nam nagovještaj službe Crkve. Na kraju je taj Čovjek bio razapet na Golgoti da bi svijet mogao upoznati snagu njegove krvi te su se zlatna vrata spasenja širom otvorila.

Prijatelji moji, želim nešto naglasiti i na vašu dušu utisnuti takvim jezikom da nikada u budućnosti to ne zaboravite. Hoćete li me saslušati? Ne postoji ulaz u nebo osim kroz krv otkupljenja s golgotskog križa. Ne postoji u nebu očišćenje za vas osim očišćenja u tom izvoru koji se otvorio na Golgoti.

Možemo pripadati bezbrojnim ložama i mnogim crkvama, naša imena mogu biti zapisana ovdje ili ondje, možemo imati titule i možemo biti visoko cijenjeni od naših sugrađana, ali jedino što će nas spasiti, jedino što će nas sačuvati od pakla kad smrtni znoj oblije naše čelo i kad se začuje smrtni hropac u našem grlu, jedino što će pomoći onoga posljednjeg dana jest znak krvi na našem srcu. Ne postoji spasenja bez krvi i ne postoji ulazak u vječnu slavu osim kroz krv Isusa Krista.

Toliki od vas koji pohađate crkvu pogrešno vjerujete da će vas veza s crkvom i članstvo u crkvi spasiti. Ne ozloglašavam crkveno članstvo; vjerujem da bi svatko trebao pripadati nekoj organiziranoj crkvi Božjoj. Ne vjerujem da se možemo bolje boriti u velikoj vojsci Gospodnjoj ako odbijamo stupati u nekoj pješadiji. Ako ćete svirati u nekom orkestru ili ako ćete ratovati, nećete mnogo postići u službi bez zajedništva, bez suradnje.

Trebamo ljubiti jedni druge, trebamo biti povezani jedni s drugima božanskom ljubavlju. Onoga trenutka kad je netko nanovo rođen, toga trenutka pripada crkvi, toga trenutka pripada narodu Božjem, velikoj nevidljivoj zajednici svetih čiji su interesi zajednički, čiji Aleluja se stapa i čija slava se diže; toga trenutka pripada onima koje vodi, nadzire i upravlja Zapovjednik njihova spasenja dok stupaju naprijed u pobjedu. To vjerujem svim svojim srcem.

Autor: Charles S. Price; Izvor: Put života