”UMRIJET ĆU”: Dan kada mi je Bog pokazao što znači odbaciti strah

Ova žena se nalazila u teškoj situaciji, no baš tada ju je Bog naučio što znači odbaciti strah.

„Nemoj ni dolaziti ovdje“, rekla je, „Odmah idi na hitnu. Reci im da si nedavno imala carski rez“.

Svi moji simptomi upućivali su na plućnu emboliju koja može biti smrtonosna. Sjedila sam u šoku ljuljajući svoju novorođenu bebu dok sam ju hranila. Da ga povedem sa sobom? Da ga nahranim do kraja?

Moja svekrva i suprug bili su jedini izvor mira u sobi. Pogledala sam ih tražeći odgovor na pitanja koja nisam bila sposobna postaviti.

„Nahrani ga do kraja i mi ćemo ga uzeti. Poslat ću Larryja po bočicu“, rekla je moja svekrva. Jednoličnost njezina glasa me na trenutak smirila. Nije se činila zabrinutom. Možda će sve biti u redu.

Ljubav koja nadvladava strah

Kada se prisjetim tog trenutka kada se moj sin tek bio rodio, vidim osobu obuzetu strahom. Bilo je to jedno od najstrašnijih razdoblja u mom životu.

PROČITAJTE: Kako vam vjera može pomoći da pobijedite strah?

Nakon nekoliko dana, bolovi u prsima i kratkoća daha su bili iza mene, ali lekcije koje sam naučila nakon tih nekoliko sati u hitnoj pomoći su ostale sa mnom godinama.

Ponekad nam Bog dopusti da se suočimo sa svojim najtežim strahovima kako bismo vidjeli da niti jedan strah nije jači od Njegove ljubavi.

Većina bi nas bila uplašena da nam netko kaže da ćemo umrijeti. To je druga po redu najčešća fobija, a prva je govorenje u javnosti. No što je onda s nekima od nas koji žive svoje živote u strahu, cijelo vrijeme? U strahu od mišljenja drugih ljudi, u strahu od nepoznatog ili u strahu da se otvorimo nekome jer se bojimo odbijanja?

Velik dio mojega života, to je bio moj svaki dan. Zaista sam se bojala živjeti jer sam mislila da ću sve upropastiti ako se samo opustim. Što bi upropastila? Bilo što važno. Veze, karijeru, djecu, bilo što drugo. Božja milost bila je dar koji nisam mogla prepoznati ni početi shvaćati.

PROČITAJTE: Kako nadvladati napade panike i straha? Ova molitva vam može pomoći!

U godini nakon odlaska na hitnu pomoć, Bog je privukao sebi moje srce na načine koje ne mogu objasniti riječima. Bilo je tu mnogo događaja koji su uključivali prijatelja koji mi je pomogao, knjigu koju sam pročitala u pravo vrijeme i mnogo drugih stvari koje su u kombinaciji došle do moje duše. Dan po dan sam počela shvaćati: Božja ljubav utopit će sve moje strahove, ako joj to dopustim.

Godinama sam čitala slijedeći citat misleći da ga razumijem, ali nisam.

„Straha u ljubavi nema, nego savršena ljubav izgoni strah; jer strah je muka i tko se boji, nije savršen u ljubavi“ (1. Ivanova 4,18).

Postoji rješenje: Evo kako otjerati strah i zabrinutost!
Foto: Pixabay

Pomislila sam da to zvuči baš lijepo. Bog me voli i pazi na mene tako da se ne trebam bojati. To je istina, ali tada me je pogodilo. Ako želim živjeti kao da su riječi Pisma istinite, onda ne trebam samo prihvatiti Njegovu ljubav, nego moram živjeti u njoj.

PROČITAJTE: Dva biblijska načina kako nadvladati strah

Kada živim u Božjoj ljubavi, znam da me ništa što ja učinim ne može odvojiti od Njega. Znam da nije važno ako me drugi odbiju jer me On nikada neće odbiti, jednom kada sam rekla da sam potpuno Njegova.

Živjeti u Njegovoj ljubavi znači da mogu hodati prema naprijed bez straha jer znam da će On biti sa mnom bez obzira je li na mom putu tragedija, iskušenje ili laž.

Iskušenja nisu kazne, nego prilike da rastem u Njegovoj ljubavi još i više. Samo sam morala objaviti Njegovu istinu nad sobom – da Njegova prisutnost ide prije mene, pokraj mene i da mu čuva leđa.

Božja ljubav

Živjeti u Njegovoj ljubavi znači da mogu voljeti duge čak i ako oni tu ljubav meni ne uzvrate, jer je ljubav koju mi Krist daje dovoljna, potpuna i bezuvjetna.

Prijatelji, ljubav mijenja sve. No kako bi napravila radikalnu promjenu u našim životima, ne možemo samo reći da vjerujemo u to, nego to moramo svim srcem i misliti. Ljubav kao što je ova obuhvaća svaki aspekt postojanja te sve zbog nje vidimo drugačijim očima.

PROČITAJTE: Budite odvažni i hrabri: Kako imati mir u Bogu kada te nadvlada strah?

Strah gleda na iskušenja ili nevolju i govori: „Kako se ovo meni događa?“

Ljubav gleda na iskušenja ili nevolju i govori: „Što me Bog može naučiti kroz ovo?“

Kako ćete danas odgovoriti? Ja još uvijek radim na sebi i nisam još sve to ni do pola shvatila. No, polako učim.

Odrasla sam pjevajući „Isus me voli“, ali mi je bilo potrebno pola života kako bih povjerovala u to i kako bih živjela tu istinu. Ne znam za vas, ali ja ne želim natrag. Želim to pjevati s istinom koja prožima svaki dio moga bića.

Autorica: Abby McDonald; Prijevod: Ida U.; Izvor: Faithit.com