Uvijek postoji neki test
Foto: Pexels

Na dnu svake planine uvijek postoji dolina. Uvijek postoji neki test. I možda je tamo i đavao koji želi iskušati sve što je Bog učinio.

„Pravom radošću smatrajte, braćo moja, kad upadnete u razne kušnje znajući da prokušanost vaše vjere rađa postojanošću“ (Jakov 1,2-3). 

Naučio sam očekivati da, kada god živimo u volji Božjoj, će nas đavao pokušati spotaknuti. Đavao će biti tamo da nas iskuša ili namami poslije slavlja u crkvi. Ili će biti tamo da nas iskuša i namami nakon što je Bog učinio nešto veliko u našim životima. 

Nakon Duha, u liku golubice, došao je Isus nakon Svog krštenja, kaže Biblija: „Duh tada odvede Isusa u pustinju da ga đavao iskuša“ (Matej 4,1). Nakon golubice došao je đavao.  

Nakon Ilijinog iskustva na gori Karmel gdje je Bog poslao vatru s Neba, žena kralja Ahaba, Jezebela, stavila je cijenu na njegovu glavu. 

VIDI OVO: Zašto Bog testira našu vjeru?

Iako je istina da ćemo imati slična iskustva u životu, ne možemo samo na osnovi njih živjeti. Na dnu svake planine uvijek postoji dolina. Uvijek postoji neki test. I možda je tamo i đavao koji želi iskušati sve što je Bog učinio. No, nemojte očajavati zbog toga. Nastavite se kretati. Nastavite rasti. I nastavite učiti. 

Možda ste sada na vrhu planine s Bogom. Sve vam ide od ruke. Sva svijetla su zelena, nebo je plavo, sunce sija, a cvijeće raste. 

A onda, možda ste baš danas na dnu planina. Gdjegod pogledate vidite probleme i teškoće i osjećate se preplavljeno. Samo zapamtite da vas Bog nije napustio. On želi da se vaša vjera razvije. Proći ćete i kroz to i postat ćete snažniji zauzvrat. 

Da bi naša mala vjera postala velika vjera, moramo ju primijeniti. Moramo ju koristiti. Moramo ju istegnuti. I moramo izbjegavati iskušenje duhovne lijenosti i pospanosti kako ne bismo propustili Božja djela u našem životu.

Autor: Greg Laurie; Prijevod: Ida U.; Izvor: Harvest.org