Mladić završio na intezivnoj njezi nakon vađenja umnjaka
Foto: Facebook

Majka je odlučila podijeliti priču svog sina kako bi probudila svijest o opasnosti uklanjanja umnjaka.

Svaki put kada nam se spomene operacija, mi moramo dobro procijeniti rizik i nagradu koji određeni rizik nosi. Čak i kada operaciju provode stručnjaci koji oprezno rade kako bi umanjili rizik, operacije ipak mogu imati neočekivane posljedice.

Majka iz Teksasa boji se za život svog sina nakon što je završio na aparatima zbog infekcije koja je uslijedila poslije operacije vađenja umnjaka.

6. kolovoza Ginger Wang je ispričala kako je njezin 18-godišnji sin, kojeg je opisala kao „zdravog, punog života  ljubavi“, išao na operaciju uklanjanja umnjaka.

Please know the risks you take when you get your wisdom teeth removed!!! My healthy, full of life, and loving 18 year…

Gepostet von Ginger Wang am Dienstag, 6. August 2019

Operacija je bila gotova u petak, a tijekom vikenda bol se sve više pogoršavala dok u ponedjeljak u jutro 18-godišnjak više nije mogao izdržati.

„U ponedjeljak u jutro mi je rekao da se osjeća kao da će umrijeti“, objavila je Wang na Facebooku.

Taj je dan bio vrlo buran za oboje, a završio je bolnicom, aparatima za život i strahom.

„Nazvala sam njegovog kirurga do kojeg nisam mogla doći. Poslani smo na drugu lokaciju gdje su pregledali mog sina. Odmah su nam rekli da ga vodim na hitnu kako bi mu mogli iscijediti gnoj iz usta“, objasnila je Wang.

Na hitnoj su se sinusi njezinog sina, Austina, počeli zatvarati te je postao letargičan. Wang je objavila da je dijagnosticirana infekcija pod nazivom Ludwigova angina. Riječ je o po život opasnoj bakterijskoj infekciji koja se javlja u ustima, najčešće ispod jezika.

Gepostet von Ginger Wang am Dienstag, 6. August 2019

U Austinovom slučaju, infekcija se već počela širiti njegovim licem, čeljusti, vratom i grlom.

„Mnogo je ljudi došlo u njegovu sobu, a ja sam se tresla jer sam stalno nešto morala potpisivati, a tada su ga stavili na uređaje za održavanje života“, napisala je Wang.

Austin je morao proći hitnu operaciju dok je njegova majka uplašeno čekala ishod.

„Sjedila sam na intenzivnoj njezi, bila sam jako uplašena. Moj sin, moj prvorođenac, ležao je u krevetu na aparatima. Nisam bila spremna na to da ode, da ostavi svoju braću i svoju sestru“, napisala je Wang.

Wang je odlučila podijeliti priču svog sina kako bi probudila svijest o opasnosti uklanjanja umnjaka. Ujedno je zamolila sve koji pročitaju njezinu objavu da se mole za Austina.

„Molim sve i svakoga da se mole za mog sina“, zaključila je.

Pomolimo se i mi za ovog mladića kojemu je to prijeko potrebno.