NaslovnicaZanimljivostiSpominje li Biblija vanzemaljce?

Spominje li Biblija vanzemaljce?

Spominje li Biblija vanzemaljce? iako neki misle da je Ezekielova knjiga dokaz za vanzemaljce, znamo da je Ezekiel bio u Božjoj prisutnosti, kao i živa bića.

Biblija nam daje sliku o tome kako su nastali Zemlja, planeti i nebesa (koji uključuju naš svemir, kao i svaki drugi svemir ukoliko postoji). Bog je sve to planirao i stvorio anđele, čovjeka i životinje, koji se jedini u Bibliji spominju da imaju život, inteligenciju i sposobnost interakcije. Stoga kratki odgovor na pitanje glasi: Ne, prema Bibliji ne postoje vanzemaljci.

Biblija spominje živa bića (u Ezekielu) koja izgleda ne nalikuju na nešto što poznajemo u svijetu ili u našem razumijevanju anđela, ali Hebrejima 4,13 nas podsjeća da ništa nije skriveno od Božjeg pogleda i da sve mora dati račun Bogu.

Stoga, iako neki misle da je Ezekielova knjiga dokaz za vanzemaljce, znamo da je Ezekiel bio u Božjoj prisutnosti, kao i živa bića. Ne možemo ograničiti Boga u njegovu stvaranju i sigurno postoji mnogo toga o čemu nikada nismo vidjeli niti čuli, i daleko je izvan naše sposobnosti da shvatimo.

VIDI OVO: Potvrđuje li Biblija postojanje izvanzemaljskog života?

Biblija nam daje razloge zašto je Bog sve stvorio

Biblija nam daje razloge zašto je Bog stvorio sve planete, zvijezde, anđele, čovjeka, životinje i sve što vidimo u našem svijetu i kroz istraživanje svemira.

1. Da ga proslavi (Psalam 19,1).
2. Sunce, mjesec i zvijezde stvoreni su kako bi nam obilježili vrijeme, godišnja doba i dane (Postanak 1,14-19).
3. Da prikazuju Božju slavu cijelom čovječanstvu (Psalam 8,1; 3, 9).
4. Da bi moglo potaknuti ljude da upoznaju Boga i shvate njegovu veličinu u odnosu na sve što je stvorio (Rimljanima 1,18-20).

Kada je čovjek sagriješio i bio neposlušan Bogu, cijela je kreacija bila pogođena (Rimljanima 8,18-22). Božji konačni plan je da, kad se Isus Krist vrati, uništi cijelu kreaciju što uključuje ​​svaki planet i zvijezdu, a potom stvori novo nebo i novu zemlju (2. Petrova 3,7-10; Otkrivenje 21,1).

Biblija nam govori o Božjem bavljenju s nama, ljudskim bićima, i ne daje nikakve naznake da postoji paralelni svijet. Izvan planeta Zemlje postoje samo dva druga mjesta koja spominju prisutnost života, a to je nebo i pakao. Iz čitanja Biblije znamo da su ta dva mjesta povezana s našim planetom, jer će svatko tko ovdje živi konačno ići na jedno od tih mjesta.

Izvor: Biblword.net