Vaš idol ne mora biti kip ili slika, već nešto puno gore

Idol nije samo nekakav kip ili slika, već svako zlo koje sprečava vaš duhovni napredak, sve što stoji između vas i Boga. Sve što vas potiče na grijeh i skreće od postojanog hodanja s Bogom je idol.

To je svaki lakozavodljivi grijeh koji čini da posrčete u vjeri; svaka želja koja donosi sramotu vašem srcu i Kristovu imenu; svaka tajna stvar koja vas uzbuđuje i daje vam lažnu nadu; svaki grijeh o kojem ovisite dok dolazite Gospodinu tražeći vodstvo. Možete dolaziti u dom Božji, podizati ruke, glasno Ga štovati, a ipak u svom srcu imati idola koji potiče na grijeh!

”Ti ljudi nose kumire u srcu i upiru oči u ono što ih na grijeh potiče” (Ez 14,3) (…)

Nitko tko posjeduje tajni grijeh neće nikada prihvatiti istinu kad je čuje. Zašto? Zato što svaki idol sa sobom nosi laž koja će biti prihvaćena kao istina!

VIDI OVO: Kako prepoznati idolopoklonstvo u vlastitom životu?

Kad Duh Sveti osvjedočuje vjernika na određeni grijeh ili naviku, On dolazi ponovno i ponovno te s ljubavlju upozorava. Božji Duh je nježan, strpljiv, pun ljubavi i čeka vjernika da odgovori prije nego donese kaznu. On će neprestano kuckati u kompromis te osobe s osvjedočujućom riječi.

Ako se ne obratite od idola, snosit ćete kaznu

Ali kad se ignoriraju sva upozorenja Duha i grijeh pusti korijen, dolazi kazna, a na kraju sud. Bog će dopustiti sljepoću očiju i tvrdoću srca. A onda tom grešniku više nije moguće vidjeti vlastitu izopačenost. Na kraju, ako se ne prihvate ti strašni sudovi, tvrdoća srca postaje neprobojna.

Šaulovo srce je bilo pod vlašću idola ponosa i zavisti. U tom čovjeku ponos je neprestano rastao, stvarajući u njemu ljubomoru na Davida i na svakog onog tko je hodao u svetosti. Šaulovo srce svladalo je vlastito idolopoklonstvo (…)

VIDI OVO: Ovo je najužasnije idolopoklonstvo današnjeg vremena

Samo ako se u potpunom pokajanju obratite od svojih idola, možete čuti istinsku riječ Gospodnju, primajući jasno, božansko vodstvo. Vidite, kad se pokajete, prva stvar koja vam se vraća je sposobnost rasuđivanja, sama mudrost Božja. I što dalje odlazite od grijeha, jasnije ćete vidjeti i čuti. Božji glas će postati razgovijetan, siguran i s autoritetom istine.

Kršćani koji ovise o nekom idolu ne mogu čuti Božji glas

Ali kršćani koji traže Boga dok ovise o nekom idolu nikada neće čuti nikakav glas, osim glasa svoga vlastitoga srca! Njihova će vlastita želja preuzeti glas i na kraju će ti vjernici početi vjerovati da je to glas Božji.

Ljubljeni, ako odbijete ostaviti grijeh, ne morate postiti. Sva vaša nastojanja bit će uzaludna. Bog kaže: ’Bezakonja (vaša) protiv (vas) svjedoče… Ako će i postiti, neću uslišiti njihovih vapaja. Ako će i prinijeti paljenicu i prinos, neće mi omiljeti’ (Ez 4,7.12).

Ali gore od svega ovoga je sljedeće: dođete li Gospodinu dok tetošite svoga idola što na grijeh potiče, Bog vas neće odbiti. On će odgovoriti na vašu molitvu, ali će riječ koju primite biti strašna: ”Ja Jahve, odgovorit ću prema mnoštvu njihovih kumira” (Ez 4,4).

Autor: David Wilkerson

NAJNOVIJE!