NaslovnicaSvjedočanstvaŽivotne pričeVesna i Slobodan nakon osam sinova dobili kćer: Naša djeca su blagoslov...

Vesna i Slobodan nakon osam sinova dobili kćer: Naša djeca su blagoslov od Boga!

Vesna i Slobodan su roditelji osam sinova i jedne kćeri koja je nedavno došla na svijet. Presretni roditelji smatraju da im djeca nisu teret, nego blagoslov od Boga.

Svijet je u utorak postao brojniji za još jednu bebu, a ne bi to bilo ništa novo da novorođena Mila nije deveto dijete u njegovoj obitelji, piše Telegraf.rs.

Njena majka Vesna Milićević poznata je kao “supermama”, a nakon čak 8 sinova Bog je odlučilo da sljedeće dijete bude djevojčica.

Ova velika obitelj ne može biti sretnija jer je dobila još jednog člana, a prinovi se najviše raduju dječaci. Sasvim sigurno, Mila će biti potpuno zaštićena i čuvana od strane male vojske.

– 12. rujna stigla je Mila, napravljena od 3500 grama i 52 centimetra čiste ljubavi. Mila i ja smo dobro i danas idemo kući. Braća su nestrpljivo čekala Milino rođenje, vjerujte, njihova reakcija kada su je prvi put vidjeli ne može se opisati riječima. Pogledi su bili puni topline i ljubavi – opisuje ponosna majka.

Vesna i Slobodan s djecom 1
Foto: Privatni album/Telegraf.rs

Velika obitelj nema nedostataka, već samo prednosti

Iako bi mnogi roditelji devetero djece smatrali velikim i možda nedostižnim izazovom, Vesna tvrdi da velika obitelj nema nedostataka, već samo prednosti. No, pojašnjava da je potrebna organizacija, razumijevanje i određivanje prioriteta.

– Kao obitelj smo jako bliski i složni. Vrlo je važno organizirati se i isplanirati za taj dan što ćete raditi i koji su vam prioriteti. Suprug i ja sami odgajamo djecu, što nije nimalo teško uz dobru organizaciju i, naravno, ljubav. Kod velikih obitelji postoje samo prednosti, jer djeca odgajana u velikim obiteljima uče se strpljenju, dijeljenju, razumijevanju …

Mislim da nema “mana” velikih obitelji, samo treba imati želju i ljubav za osnivanjem velika obitelj. Uz Božju pomoć i vas kao roditelja koji ste namjerno stvorili i željeli takvu obitelj, sve će doći kako treba – sa smiješkom kaže Vesna.

Vesna i Slobodan s djecom 2
Foto: Privatni album/Telegraf.rs

Prijatelji je zovu supermamom 

Svi Vesnini prijatelji je zovu “supermama”, ali ona je skromna i ne smatra se heroinom, već blagoslovljenom ženom. Za ovu majku ništa nije prepreka i trudi se da njena djeca sutra jedno s drugim dijele najljepše uspomene.

– Ne smatram se heroinom, nego blagoslovljenom od Boga, jer zaista imati zdravu, dobru i poslušnu djecu veliki je dar – objašnjava.

S druge strane, dio uspjeha svakako leži u podršci između ovog bračnog para. Razumijevanje je ključno, ali i zajedništvo. Tako je tata Slobodan po deveti put pratio porođaj svoje supruge i bodrio je, a nakon osam sinova i dolaskom kćerkice, kako nam kaže Vesna, sada je u “sedmom nebu”.

Vesna i Slobodan nakon osam sinova dobili kćer
Foto: Privatni album/Telegraf.rs

– Porodu je ovaj put prisustvovao i moj suprug i naravno da mi je njegova podrška puno značila i olakšala porod. Suprug je do sada bio jako ponosan što imamo osam sinova, a Milinim rođenjem je u “sedmom nebu” – zaključuje vrlo ponosna i presretna majka.

Iako su rodom iz Medveđe, Milićevići već dugo žive u Italiji, a tamo su im rođena i sva djeca. Najstariji sin Luka rođen je 2005. godine, potom Stefan 2006. godine, zatim Đorđe 2008. godine, Aleksa 2010. godine, Nikola 2012. godine, Dušan 2016. godine, Petar 2018. godine, Pavle 2020. godine, pa Mila.

No, činjenica da žive izvan domovine ne sprječava ih da njeguju tradicijske vrijednosti, a roditelji se trude da nikada ne zaborave odakle su.

Pretplati se
Notify of
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Marija
9 dani prije

Prekrasno svjedočanstvo vjere i ljubavi!