Luksuzni životni stil mega-bogatih propovjednika evanđelja prosperiteta izgrađen je na leđima siromašnih i očajnih ljudi.

TD Jakes, Joel Osteen, Stephen Furtick, Creflo Dollar, Jesse Duplantis i Kenneth Copeland su samo neka od imena bogatih propovjednika lažnog evanđelja prosperiteta koji žive u vilama vrijednim više milijuna dolara i posjeduju privatne zrakoplove.

Takvi propovjednici blagostanja izvrću i iskrivljuju evanđelje Isusa Krista, obmanjujući i iskorištavajući nade i strahove ranjivih pojedinaca.

Koriste lažnu doktrinu davanja, obećavajući financijski prosperitet u zamjenu za donacije, stvarajući Ponzijevu shemu u kojoj se samo propovjednik bogati.

Evanđelje blagostanja je izopačena verzija kršćanstva, koje nudi svjetovno bogatstvo i uspjeh umjesto istinske duhovne preobrazbe i spasenja.

Nedostatak transparentnosti okružuje prihode ovih propovjednika, budući da odbijaju otkriti svoje plaće i financijska izvješća, dok se oslanjaju na donacije siromašnih i očajnih.

Autor ovog videa je u opisu napisao: “Bio sam šokiran kada sam čuo kako ti mega-bogati pastori žive i što rade da bi ostali bogati. S Joelom Osteenom, TD Jakesom, Stevenom Furtickom, Joyce Meyer, Kennethom Copelandom, Creflo Dollarom, Jessejem Duplantisom, Josephom Princeom, Johnom Haggeejem, Mikeom Murdockom, Paulom White, propovjednicima prosperiteta.”

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare