NaslovnicaVideo60 sekundi koje će vam promijeniti život!

60 sekundi koje će vam promijeniti život!

Čini se kao bezopasna praksa: mrmljamo i žalimo se na stvari koje nas muče dok prolazimo kroz naše dane. Ali prigovaranje nije tako bezopasno kako se možda. Ovaj video od 60 sekundi će vam promijeniti život!

Sotona vas uvijek pokušava uništiti. On želi da budete nezadovoljni svojim životom, jer zna da nas to može lišiti naše radosti.

Na što se žališ?

Većina nas se žali na nešto. Na što se žalite? Je li to tvoj posao? Auto koji voziš? Žudite li za više nego što trenutno imate? Dosta vam je samačkog života?

Izraelci su bili veliki prigovarači. Uvijek su bili nezadovoljni zbog nečega – pogotovo kada su bili u pustinji na putu u Obećanu zemlju. Uvijek su pronašli nešto za što su gunđali. Pogledajmo jedan značajan primjer u Brojevima 16, 41-50:

Drugoga jutra mrmljala je sva zajednica sinova Izraelovih proti Mojsiju i Aronu. Vikali su: “Pobiste narod Gospodnji.” Kad se onda stjecala zajednica proti Mojsija i Arona, okrenuše se ovi prema Šatoru sastanka. I gle, pokri ga oblak, i pokaza se slava Gospodnja. I pohitješe Mojsije i Aron pred Šator sastanka. Tada zapovjedi Gospod Mojsiju: “Ukloni se iz te zajednice. Uništit ću ih u jedan čas.” Tada oni padoše ničice na svoje lice. I Mojsije reče Aronu: “Uzmi kadionicu, metni u nju oganj sa žrtvenika, stavi na njega kad i nosi ga brže k zajednici, da im time pribaviš pomirenje, jer od Gospoda izlazi kazneni sud. Već pomor poče.” Tada uze Aron kadionicu, kao što mu je bio zapovjedio Mojsije, i otrča usred zajednice. I doista, pomor je već bio počeo među narodom. On nato uze kaditi i pribavi tako narodu pomirenje. Osta stojeći među mrtvima i živima, dok ne presta pomor. Broj onih, koji pomriješe od pomora, iznosio je četrnaest tisuća i sedam stotina, osim onih, koji izgiboše zbog Koraha. Aron se vrati natrag k Mojsiju na ulaz u Šator sastanka, kad je bio prestao pomor.

Ako se želite prestati žaliti na svoj život…

Prečesto se fokusiramo na stvari koje ne možemo kontrolirati i koje nam nisu po volji. U tim trenucima počinjemo mrmljati.

Ako se želite prestati žaliti na svoj život, usredotočite se na ono što imate umjesto na ono što nemate. Ne mogu obećati da nikada nećete doživjeti da vaše misli lutaju negativnim putem, ali kada to doživite, promijenite fokus.

Video u nastavku vam može biti na blagoslov.

Pomolimo se: Svemogući Bože, oprosti nam što se često žalimo i mrljamo kada u životu ne ide onako kako smo zamislili. Ispuni nas Tvojim Duhom da Te naši životi proslavljaju. Pomozi nam da Ti više zahvaljujemo za ono što si nam dao, a manje žalimo za onim što nemamo. Mijenjaj naša srca i misli tako da sve što radimo, govorimo i mislimo bude Tebi na slavu. Amen!