VIDEO: Brojne kršćane je zgrozio izgled kipa Krista Otkupitelja

Mnoge kršćane diljem svijeta je zgrozio osvjetljeni kip Krista Otkupitelja u Rio de Janeiru, a povezan je s turnejom popularne Taylor Swift.

Nedavno osvjetljavanje poznatog kipa Krista Otkupitelja u Rio de Janeiru u znak proslave turneje Taylor Swift potaknulo je rasprave o prikladnosti korištenja simbola Isusa Krista u svjetovne svrhe.

Iako je inicijativa imala za cilj razveseliti fanove i poklopiti se sa Svjetskim danom siromašnih (prikupljanjem donacija u hrani i vodi za potrebite), postavlja se pitanje o usklađenosti takve prakse s biblijskim učenjima o Božjoj svetosti.

Jedno od ključnih razmatranja je priroda glazbe Taylor Swift, za koju se zna da uključuje new age i okultne teme u svojim glazbenim spotovima.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Santuário Cristo Redentor (@cristoredentoroficial)

Biblija upozorava protiv sudjelovanja u postupcima koji su suprotni Božjoj svetosti i poziva vjernike da se usredotoče na ono što je čisto, lijepo i hvale vrijedno (vidi Fil 4,8).

Korištenje kipa Isusa Krista za slavljenje umjetnika poznatog po takvim temama izaziva zabrinutost oko toga odaje li se time čast Gospodinu koji je žrtvovao svoj život za grijehe čovječanstva.

Biblija također upozorava na idolopoklonstvo, naglašavajući da vjernici trebaju štovati jedinog pravog Boga. Korištenje Krista Otkupitelja, simbola žrtve Isusa Krista, za projiciranje slika iz svjetovnih pjesama može se smatrati zamagljivanjem granica između svetog i svjetovnog, što potencijalno ugrožava štovanje koje pripada Bogu.

Nadalje, Biblija potiče vjernike da se ne prilagođavaju obrascima svijeta, već da se preobraze u Isusu Kristu (Rimljanima 12,2).

Kontroverza oko iluminacije Krista Otkupitelja poziva kršćane da razmotre utjecaje korištenja svetih simbola za svjetovna slavlja.

NAJNOVIJE!