Dječak nakon operacije prvi put u životu jasno vidi – pogledajte njegovu reakciju

Dječak Theo Bennett je presretan što prvi put u životu jasno vidi. On je prije godinu dana prošao operaciju kako bi se uklonio kataraktu s oba njegova oka.

Kada je stavio svoje nove naočale dva tjedna nakon operacije, Theo je bio neopisivo sretan što napokon može dobro vidjeti. 

On se neprestano smiješio, gledao je uokolo te je upijao svijet koji ga okružuje. Posebno se razveselio kada je vidio svog tatu.

„Kada je stavio naočale pogledao me je s velikim osmjehom te je počeo gledati sve oko sebe“, rekao je Joe Bennett, dječakov otac, „Srce vam se topi kada pomislite da on tek sada sve može vidjeti kako treba.“ 

VIDI OVO: Slijepa djevojčica prvi put progledala, snimka je rasplakala svijet

„Bilo je to nevjerojatno. Izveli smo ga vam i bilo je očito da gleda na svijet na način na koji mu prije nije bio dostupan“, dodao je Joe.  

Theu je sa samo 6 mjeseci dijagnosticiran katarakt. Njegova je majka primijetila da su mu oba oka zamagljena te ga je odvela na prijevod. Ta rijetka bolest ne zahvaća i djecu, ali se može regulirati operacijom. Operacija uključuje zamjenu prirodne leće oka umjetnom. 

Prošla je godina dana od navedene operacije, a Theo uživa. Liječnici se nadaju da će trebati naočale samo za čitanje kada mu se vid potpuno razvije.