NaslovnicaVideoDjevojčica (2) je pala s petog kata, a kamera je snimila nešto...

Djevojčica (2) je pala s petog kata, a kamera je snimila nešto neviđeno

Sigurnosna kamera u Kini zabilježila je prizor od kojeg zastaje dah kada je prolaznik heroj uhvatio djevojčicu (2) koja je pala s petog kata.

Shen Dong (31) parkirao je svoj automobil preko puta stambene zgrade kada je čuo glasan udarac. Djevojčica je u tom trenutku pala na čelični krov ispod prozora stana iz kojeg je ispala.

Dijete se se zatim prevrnulo preko ruba nadstrešnice na prvom katu i skočilo prema ulici, ali ga je Shen uhvatio i spriječio tragediju. Djevojčica je zadobila povrede nogu i pluća, ali je u stabilnom stanju.

Shen je mahnito zvao Hitnu pomoć kada je vidio što se događa, ali je instinkt prevladao i on je bacio telefon kako bi uhvatio djevojčicu prije nego što je udarila u beton.

Medijima je rekao da nije shvatio da je u pitanju dijete sve dok djevojčica nije počela puzati prema rubu platforme na prvom katu.

– Da budem iskren, ne mogu se sjetiti detalja. Ne mogu se sjetiti jesu li me boljele ruke ili bilo što. Samo je proradio instinkt da posegnem za njom. Bila je sreća što sam stigao na vrijeme, inače bih se osjećao apsolutno užasno – rekao je Shen za lokalne medije.

On je dodao da je djevojčica preživjela zahvaljujući metalnoj nadstrešnici na koju je pala, jer je to ublažilo pad.