Kako bračni sukobi i razvod utječu na dijete? Ovaj emotivni film će vam to pokazati

Nagrađivani iranski redatelj napravio je još jedan vrlo emotivan 1-minutni film koji prikazuje kako bračni sukobi i razvod utječu na dijete.

Kada je brak problematičan i roditelji se raziđu, djeca uvijek najviše pate. Ponekad su takva razdvajanja nužna, ali kada to gledamo iz djetetove perspektive, uvijek je važno dati prednost bračnom skladu i jedinstvu obitelji.

Vrlo emotivan 1-minutni film

Bračni sukobi i razvod tema su vrlo kratkog iranskog filma Mohammeda Reze Kheradmandana, koji je napisao i režirao i druge kratke filmove koji se odnose na obiteljski život. Kheradmandan je u intervjuu za Aleteiu podijelio zašto je snimio svoj film pod nazivom Odvajanje:

“Sjedio sam na sudu prije puno godina … Muž i žena došli su razvesti se. Sjedili su na klupi i čekali svoj red. Između njih na klupi sjedila je djevojčica, a noge joj nisu sezale do tla. Djevojčica, koja je bila nervozna zbog situacije, tresla je nogama u zraku. Svaki put kada bi joj cipele udarile roditelje, rekli bi joj da ne mrda nogama. Baš to stanje neizvjesnosti i tjeskobe i činjenica da njezina stopala ne dopiru do tla dali su mi ideju za ovaj film.”

Nekoliko drugih kratkih filmova Kheradmandana također je dostupno na YouTubeu. Majka traje samo jednu minutu i ima predivnu poruku, dok je jednominutni crtić Otac nadrealističan je i posvećen svim brižnim očevima.

NAJNOVIJE!