Majka je držala dijete koje se gušilo – ovi muškarci su ga spasili od smrti

Očajna majka je držala dijete koje se gušilo u pokušaju da mu pomogne kako bi počelo disati. Naišli su muškarci koji su ga spasili od smrti.

Nije svaki dan da osoba vidi heroje u akciji. Beba je spašena od smrti kroz ovo herojsko djelo. Beba je tako dobila novu priliku za život zbog tih heroja. 

Djetetovi roditelji su zasigurno bili vrlo zahvalni ovoj dvojici muškaraca koji su pomogli spasiti ga od gušenja. Taj se događaj zbio na brzoj cesti u Floridi. Sve je snimljeno na nadzornoj kameri patrolnog automobila. 

Policajac iz Floride, Mathieu, odmah je reagirao kada je vidio da se sa strane ceste nešto događa. Roditelji su bili zabrinuti i očajni u nastojanju da pomognu svom djetetu da počne disati. Došao je i drugi građanin koji je dao svoj uređaj protiv gušenja. Zajedno su nastojali spasiti djevojčicu koja nije mogla disati. 

„Sposobnost pružanja prve pomoći je Mathieu jako dobro došla te je nekoliko puta udario dijete po leđima dok se beba nije osvijestila“, izjavila je policija. 

VIDI OVO: Kako u nekoliko sekundi spasiti bebu koja se guši? Svaki roditelj bi ovo trebao vidjeti!

Dijete je došlo svijesti

Na svu sreću, dijete je oživljeno te je eventualno došlo svijesti. 

To herojsko djelo je spasilo bebu te je smirilo uzrujane roditelje. Pomoć je stigla u pravo vrijeme. Da su „heroji“ stigli samo nekoliko minuta kasnije, situacija ne bi sretno završila. 

Znanje pružanja prve pomoći i impuls za služenjem uvijek će biti korisni u neočekivanim hitnim situacijama. Kao što su heroji bili spremni pomoći, i mi se trebamo odazvati na pozive u pomoć. Nitko ne zna kada će oni doći i kada ćemo imati priliku nekome pomoći. 

„Ne uskrati dobročinstva potrebitim kad god to možeš učiniti. Ne reci svome bližnjemu: »Idi i dođi opet, sutra ću ti dati«, kad možeš već sada“ (Izreke 3,27-28).