Odvojite trenutak da vidite radost na licu ove osamdesetogodišnjakinje kada je prepoznala svog muža.

Alzheimer je okrutna bolest, kako za one koji boluju od nje tako i za one koji svjedoče polaganoj kognitivnoj smrti nekoga koga vole. Ipak, Bob Pettit, koji živi u Mooresvilleu u Sjevernoj Karolini, postao je malo kreativan kako bi pomogao svojoj supruzi Betty da se prisjeti tko je on dok se nosi s Alzheimerovom bolešću u posljednjem stadiju.

Zaljubljeni suprug, koji je svoje vjenčane zavjete primio k srcu, dao je otisnuti fotografiju para na dan vjenčanja na pregaču. Tako, svako jutro kada priprema doručak za svoju ženu, ona ima podsjetnik da je u braku s njim.

U videu koji je na YouTubeu može se vidjeti kako, uz malo poticaja, Betty gleda na fotografiju i sjeti se da je Bob zapravo njezin muž, izjavivši: “On je moj tip!”.

Lako je vidjeti da Boba ispunjava radošću spoznaja da ga njegova žena prepoznaje – čak i ako je to samo na trenutak. Kao što kaže na videu: “Zbog toga se stvarno osjećam dobro.”

Simpatičan video svidio se mnogima koji su gledali svoje voljene koji pate od neurodegenerativnih poremećaja. Pogledajte ga u nastavku.

I kao što je njihov sin Joshua objasnio, obitelj je podijelila svoje nježne interakcije sa svijetom kako bi drugi mogli vidjeti da “možemo imati trenutke radosti čak i u teškim vremenima.”

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare