Djevojka je otišla u posjet svom djedu koji godinama boluje od demencije kada se dogodilo nešto predivno i upečatljivo.

Mallory Heading unuka je djeda koji pati od demencije. Nažalost, njegovo je stanje toliko loše da se baka ne može brinuti o njemu, pa je obitelj donijela tešku odluku da djeda smjeste u dom za oboljele, u kojem će se bolje brinuti o njemu.

Mallory i obitelj nedavno su otišli djedu u posjet kao i mnogo puta, no ovoga se puta dogodilo nešto sjajno. Mallory je mislila da će djed uživati u pjesmi pa mu je počela pjevati „Dobro je“, jednu od svojih najdražih pjesama.

Snažni stihovi pogađaju sve one koji prolaze kroz teška vremena. Autor pjesme, Horatio Spafford, napisao je stihove nedavno nakon što je izgubio svoje dijete u brodolomu.

„Kad me mir, kao rijeka prati mojim putem, kada boli kao more se valjaju; koja god je moja bitka, naučio si me da kažem da dobro je; dobro je s mojom dušom. I Gospodine, požuri dan kada će moja vjera biti vidljiva i oblaci vraćeni u prijašnje stanje, kao svitak; truba će se ponovno oglasiti, i Gospodin će sići, pa ipak, dobro je s mojom dušom.“

Posebno iznenađenje za unuku

Kada je Mallory počela pjevati himan, ugodno se iznenadila. Uključio se i djed!

Mallory i djed prije su znali pjevati stare pjesme, a on se sjećao i ritma. To je bio jako topao i emotivan trenutak.

Demencija može biti teška za cijelu obitelj, ali sjajno je što je ljubav prema Gospodinu ponovno spojila ovo dvoje. Blagoslov je gledati kako unuka i djed dijele posebnu povezanost.