Žena (78) opljačkana u crkvi dok se molila za jednu od sudionica pljačke

Starija članica Baptističke crkve Hilldale u Clarksvilleu opljačkana je na mjestu na kojem je vjerojatno najmanje očekivala – u svojoj crkvi.

Prije proučavanja Biblije u srijedu, 9. veljače, dvije osumnjičenice ušle su u Baptističku crkvu Hilldale nakon što ih je uputio pastor Larry Robertson. Pri ulasku u crkvu ove žene su naišle na 78-godišnjakinju koja je poranila i sjedila u crkvi.

Imale su plan: dok se jedna moli, drugi pljačka

Jedna od osumnjičenica je zamolila ženu da se pomoli za nju, uzevši njezine ruke u svoje. Dok su njih dvije molile pognute glave i zatvorenih očiju, druga osumnjičenica je počela prazniti sadržaj ženine torbice, uzevši gotovinu i kreditne kartice. Potom su napustile crkvu.

Cijeli incident zabilježen je sigurnosnim kamerama.

Ubrzo po odlasku osumnjičenica, starija je članica crkve primijetila da joj nedostaje sadržaja iz torbice, što je potaknulo pastora Robertsona da se uključi. Večernja služba za proučavanje Biblije zato je počela kasnije.

“Molim vas za oprost što kasnimo nekoliko minuta”, rekao je Robertson s propovjedaonice. “Imali smo problem i odmah ću vam reći – ljut sam!” Zatim je nastavio objašnjavati vjernicima što se dogodilo te večeri.

“‘Osveta je moja; Ja ću uzvratiti’, govori Gospodin. Gospodin zna tko su [osumnjičeni] i gdje su”, rekao je pastor Robertson. Potom je nastavio objašnjavati da žena koja je opljačkana često dolazi ranije u crkvu i da je smatrala da je čast moliti se s dvjema sudionicama pljačke, piše ChurchLeaders.

Molili se za osumnjičenice

“Ali želim se moliti da Gospodin probudi nešto u ovim mladim damama da shvate zabludu svoga puta i na kraju dođu Kristu”, rekao je Robertson. “Stvarnost je da policija u ovom trenutku ne može puno učiniti. Ali ako budu koristile jednu od tih kreditnih kartica, to postaje kazneno djelo.”

U objavi na Facebooku, policijska uprava Clarksvillea otkrila je da su četiri žene bile umiješane u pljačku, te da su uhvaćene kamerom kako koriste žrtvinu kreditnu karticu u lokalnom Sam’s Clubu.

Molili se za osumnjičenice
Snimka zaslona: Facebook/Clarksville Police Department

Policija je zamolila javnost da im pomogne identificirati osumnjičene.