Muškarca objesili na križ i podigli, a zatim je uslijedio užas

Župljani su tijekom vjerskog performansa vezali muškarca konopcima i podigli ga na križ, no nisu očekivali užas koji će nastati.

Tijekom Velikog tjedna “El Via Crucis” jedna je od aktivnosti koju mnogi katolički vjernici prakticiraju kako bi ponovo proživjeli i dočarali trenutke stradanja koje je Isus Krist pretrpio pre nego što je umro razapet na križu.

Kada se izvodi ovaj vjerski performans, “bitna stavka” je i dobra logistika i propratni detalji na koje u prvi mah nitko ne obraća pozornost.

Tako nešto dogodilo se u Guatemali, kada su župljani vezali muškarca za križ konopcima, a samo nekoliko trenutaka kasnije uslijed podizanja, izgubljena je ravnoteža, pa je čovjek na križu otišao na pogrešnu stranu blizu žica dalekovoda.

VIDI OVO: Isusovo raspeće – što je Isus zapravo iskusio na križu?

Kad su okupljeni vidjeli što se događa, nekim čudom su ga uspjeli spasiti od strujnog udara, ali kada su ga spustili u prvobitan položaj, bio je vidno preplašen, tako da mu je svakako bila potrebna pomoć.

Snimka se u međuvremenu proširila društvenim mrežama i izazvala lavinu reakcija.

“Ovo je čisti fanatizam, ne razumijem ovakve stvari”, “Bože, oprosti im jer ne znaju što čine”, samo su neki od različitih komentara na internetu.

NAJNOVIJE!