Studenticu (21) oteli i prisilno preobratili na islam: Molila je brata da je spasi

21-godišnju studenticu Irene Ibrahim Shehata su oteli i prisilno preobratili na islam. Preko telefona je u suzama molila brata da je spasi.

Vlasti u Egiptu poticale su otmicu i prisilno prevođenje na islam koptske kršćanke, prema naširoko objavljenom stručnjaku za Bliski istok i islam.

Irene Ibrahim Shehata, 21-godišnja studentica medicine na Nacionalnom sveučilištu Asyut, nestala je 22. siječnja između ispita u Asyutu, prema Raymondu Ibrahimu, uvaženom višem suradniku Shillmana na Institutu Gatestone, javlja Morning Star News.

Njezin je otac u veljači izvijestio da je uspjela očajnički, uplakana nazvati brata prije nego što je neki muškarac zgrabio telefon i rekao: “U redu, čuo si njezin glas i znaš da je dobro, zar ne? Sad idi kvragu!” prije prekida veze, napisao je Ibrahim u izvješću za organizaciju za zaštitu prava Koptsku solidarnost.

Tijekom poziva, Shehata je molila brata da je spasi ili da je smatra mrtvom i rekla mu gdje se nalazi, prema egipatskom izvoru čije ime nije poznato.

“Njen brat ju je čuo kako vrišti, netko je vikao na nju, a onda je poziv prekinut”, rekao je izvor. “Čini se da je koristila njegov telefon bez njegova dopuštenja. Ovo je bio sjajan dokaz da je oteta.”

Saznavši da se nalazi u gradu Sohaj, obitelj je otišla tamo i policiji prijavila telefonski poziv i njezinu lokaciju, rekao je.

Otmičar su je odveli na nepoznato mjesto

“Policajci su prijetili uhićenjem obitelji ako je pokušaju spasiti i upozorili su ih da su otmičari naoružani”, rekao je.

Policija je 21. veljače rekla njezinoj obitelji da su otmičari promijenili njezinu lokaciju na nepoznato mjesto.

“Još jedan način zavaravanja obitelji”, rekao je. “Šerijatska udruga Muslimanskog bratstva u pokrajini Asyut, pod sigurnosnom zaštitom gradova Asyut i Sohaj, koordinirala je otmicu kršćanske studentice Irene Shehata.”

Dok su službenici na kraju optužili neidentificiranog muškarca, službenici Državne sigurnosti bili su prezirni i neprijateljski raspoloženi prema Shehatinoj obitelji, rekavši njezinom ocu da je pobjegla s muslimanom svojom voljom, prema Ibrahimu, Egipćaninu rođenom u SAD-u koji tečno govori arapski.

“Otac je nadalje naglasio da, ako je Irene namjeravala pobjeći s muslimanom, zašto bi to učinila između ispita, dok je nosila medicinske potrepštine”, a ne putne stvari, rekao je.

Dužnosnici odbijaju djelovati

Dužnosnici Državne sigurnosti znaju točno gdje je Shehata, rekao je otac u intervjuu na društvenim medijima, ali odbijaju djelovati ili dopustiti njezinoj obitelji da razgovara ili se sastane s njom, prema Ibrahimu.

Rekao je da je Državna sigurnost dala obitelji nekoliko lažnih tragova koji su naveli Shehatina oca i brata da uzalud putuju gore-dolje po Egiptu.

Njezina je obitelj 29. veljače objavila izjavu u kojoj otkriva da je elektronički zapis pokazao da je polje vjere na njezinoj osobnoj iskaznici promijenjeno u “muslimansko” protiv njezine volje, dodajući: “To je još jedan način da se obitelji prisile da odustanu”, izvijestio je Ibrahim.

“Obitelj je također savršeno jasno dala do znanja da je potvrdila da mreža Muslimanskog bratstva – uz suučesništvo Državne sigurnosti – stoji iza otmice Irene i mnogih drugih koptskih djevojaka”, izjavio je Ibrahim.

Rekao je da je obitelj opisala njezine otmičare kao “organiziranu terorističku skupinu predvođenu Muslimanskim bratstvom za otmicu kršćanskih djevojaka na Bliskom istoku”.

Šest drugih kršćanskih djevojaka ili žena “nestalo” je s tog područja u posljednjih mjesec dana, rekao je otac.

NAJNOVIJE!