11 kršćana poginulo u Tanzaniji, potrebne molitve za obitelj i prijatelje

Čelnici iz organizacije Youth With A Mission (YWAM) traže molitvu za obitelji i prijatelje 11 misionarskih vođa i studenata koji su poginuli u subotu u prometnoj nesreći blizu Arushe u Tanzaniji.

“Jedanaest naših prijatelja sada je s Isusom”, otkrio je YWAM u izjavi. “Kao pokret, okupljamo se oko svih onih koji su pogođeni ovom tragedijom, njihovih obitelji i zajednica. Radimo na ispunjavanju svih hitnih praktičnih, financijskih i emocionalnih potreba koje se pojave.”

Prema izvješćima, najmanje 25 ljudi je poginulo kada se veliki građevinski kamion sudario s nekoliko vozila.

Mini-bus YWAM-a bio je među pogođenim vozilima. Isprava je prijavljeno osam mrtvih članova, ali je broj mrtvih kasnije ažuriran na 11.

“S velikom tugom potvrđujemo da su prijatelji i suradnici umrli. Ispod su imena onih koji su otišli biti s Isusom”, objavila je organizacija u kasnijem ažuriranju.

Učenici i nastavnici su se vozili autobusom New Vision School of Arusha i javnim autobusom nakon pohađanja intenzivnih tečajeva Sveučilišta naroda.

Autobus YWAM sudjelovao je u sudaru četiri vozila koji se pripisuje navodnom kvaru kočnica. Žrtve nesreće prevezene su u glavne bolnice u tom području na liječenje.

“Pet ozlijeđenih osoba su još uvijek u bolnici i još dvije osobe u kritičnom stanju za koje trebamo. Zahvaljujemo Gospodinu što je jedan od hospitaliziranih, Isaac B., pušten kući”, izvještava organizacija.

Molitve su posebno potrebne za Mathurin B. i Joelle Z. koji su hospitalizirani u kritičnom stanju.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!