Austrijski evanđeoski kršćani pozvali političare u crkvu, neki su se odazvali

Austrija, gdje evanđeoski kršćani predstavljaju manje od 1% stanovništva, neke od njezinih crkava traže nove načine da se predstave vlastima.

Evanđeoski savez Austrije (EAÖ) pokrenuo je inicijativu pozivanja političara u crkve na doručak.

Diea, za koju kažu da je inspirirana danskim evanđeoskim kršćanima, započela je u Slobodnoj evanđeoskoj crkvi Braunaua, sjevernog grada koji graniči s Njemačkom, prenosi Evangelical Focus.

Gradonačelnik, član austrijskog parlamenta i još dvoje političara prihvatili su poziv da provedu jutro s vodstvom evanđeoske crkve. Uslijedilo je razgledavanje crkvene zgrade, a kasnije i doručak.

Političari su bili zadivljeni sadržajima, uključujući sportsku dvoranu, kuhinju i centar za mlade, koji su posebno prikladni za događanja za djecu i mlade, rekao je Oliver Stozek, glavni tajnik Austrijskog evanđeoskog saveza, koji je dočekao goste uz pastora.

“Igraonica za malu djecu organizirana je jednom tjedno. Osim toga, vizija dječjeg vrtića je i dalje prisutna, jer postoji velika potreba za njim. Nakon obilaska crkvene zgrade s kafićem i velikim foajeom, gosti, uključujući pastore iz slobodnih crkava u regiji Innviertel, pozvani su na doručak”, objasnio je Stozek.

Foto: Facebook

Političari su imali prilike čuti više o evanđeoskim zajednicama

Obilazak crkve u Braunau pomogao im je podijeliti viziju za ljude i društvo evanđeoskih kršćana u Austriji.

Tijekom doručka otvoreno je vrijeme za pitanja i odgovore, a razgovaralo se o kršćanskoj vjeri, aktivnom sudjelovanju u bogoslužju i društvenom radu. Političari su imali priliku doznati pojedinosti o slobodnim evanđeoskim crkvama u Austriji i njihovoj viziji.

Cilj ovog nastojanja je da politički predstavnici “bolje upoznaju slobodne crkve”, rekao je čelnik Evanđeoskog saveza.

“Slobodne crkve nisu ‘uvoz’ iz inozemstva, kako se često pogrešno pretpostavlja, nego se vraćamo na anabaptistički pokret iz 16. stoljeća, koji je bio aktivan diljem Austrije, pa i u regiji Innviertel” , rekao je.

Evanđeoski savez želi graditi odnose s onima koji predstavljaju građane u političkoj sferi, ali i “moliti se posebno za političare, jer nas na to poziva i Biblija, Riječ Božja”.

EAÖ je zaključio: “U vrijeme kada postoji mnogo kritika drugih, posebice političara, mi kao kršćani i kao crkvene zajednice želimo dati primjer i moliti za sve ljude”.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!