Članovi crkve u Indiani čudesno preživjeli smrtonosni tornado: ‘Vjerujemo u Isusa’

"Bog nas je zaštitio"

Članovi crkve u Indiani u SAD-u udružili su se kako bi pružili jedni drugima podršku nakon niza smrtonosnih tornada i jakih oluja koje su ih pogodile prošli tjedan.

Mnogi vjernici crkve ostali su neozlijeđeni čak i nakon što su doživjeli tornado koji je većinu grada ostavio neprepoznatljivom.

“Kada smo izašli, nismo mogli vidjeti cestu”, rekla je Whitney Smith. “Sve je bilo crno.”

Prisjeća se kako je zazivala ime Isusovo dok su svjetla u zgradi crkve počela treperiti, a struktura se počela tresti, prenosi CBN News.

Smith je rekla da je ležala na svom dvogodišnjem sinu kako bi ga zaštitila dok su zidovi i grede pucali, a krhotine šibale oko njih.

“Dok su se skvrčili u njihovoj crkvi, tornado je prošao kroz zgradu poput vlaka koji uništava i srušio zidove… Točno na njih”, opisao je Patrick Smith, Whitneyin suprug.

“Zbog Božje milosti; Skylar, Whitney i Thesa uspjele su pobjeći iz olupine s vrlo malim ozljedama. Najviše ogrebotinama.”

Smith je povratio nakon što je udahnuo krhotine i odveden je u lokalnu bolnicu na liječenje noge koja je ozlijeđena jer je stao na čavao u ruševinama. Njezin otac također je primljen i liječena mu je lakša ozljeda.

“Bog nas je zaštitio”, rekao je Smith. “Samo sam zahvalan što smo živi.”

Drugi nisu bili te sreće.

Vlasti kažu da su najmanje tri osobe mrtve i da će vjerojatno biti izvučeno još tijela dok su tornada harala nekoliko središnjih američkih država.

Gradonačelnik Winchestera Bob McCoy rekao je na prošlotjednoj tiskovnoj konferenciji da su dvije kuće gotovo ili potpuno sravnjene s zemljom, a više od 100 zgrada je oštećeno.

NAJNOVIJE!