Denzel Washington otkrio što mu Bog govori da učini kada se moli

Oskarovac Denzel Washington nedavno je otkrio poruku koju mu Bog već duže vremena govori svaki put kada se moli.

Washington je bio jedan od istaknutih govornika na “The Better Man Eventu” koji je organizirala baptistička crkva u Orlandu na Floridi, gdje je otkrio svom duhovnom mentoru, pastoru A.R. Bernardu, poruku koju je stalno slušao od Boga.

„Sa 66 godina, ulazeći u 67 godinu, tek što sam pokopao majku, obećao sam njoj i Bogu, ne samo da ću činiti dobro na pravi način, već da ću pokazati poštovanje ocu i majci načinom na koji živim život, ostatak mojih dana na ovoj Zemlji. Ovdje sam da služim, pomažem i dajem”, rekao je Washington na kršćanskoj konferenciji za muškarce.

Tijekom gotovo 30-minutnog razgovora Washington je Bernardu rekao ono što mu Bog govori svaki put kada se moli.

“Pasi ovce moje”

“U svakoj molitvi čujem samo: ‘Pasi ovce moje’. To Bog želi da činim”, podijelio je poznati glumac.

Washington je priznao da je često njegov odgovor: “Što to znači?” No, dodao je: “Ono što sam otkrio u posljednjih nekoliko godina je da ima svakakvih ovaca. Zato razgovaram s iskusnim pastirima koji će mi pomoći u vođenju.”

“Svijet se promijenio. Koja je naša uloga kao čovjeka? Formula Johna Waynea trenutno nije sasvim prikladna. Ali snaga, vodstvo, moć, autoritet, strpljenje, Božji su dar nama ljudima. To moramo njegovati, a ne zloupotrijebiti ”, savjetovao je glumac.

Tijekom razgovora Washington je želio da publika zna da je, unatoč raznim likovima na ekranu, izdržao vlastite bitke u svom izboru života za Boga.

VIDI OVO: Denzel Washington je velika zvijezda, ali postoji nešto što malo ljudi zna o njemu

“Ono što sam glumio u filmovima nije ono što jesam”

“Ono što sam glumio u filmovima nije ono što jesam”, naglasio je. “Neću sjediti ili stajati na bilo kojem postolju i govoriti vam o tome što sam imao na umu za vas ili vašu dušu. Jer činjenica je da sam se u cijelom 40-godišnjem procesu borio za svoju vlastitu dušu.”

“[Biblija] kaže da ćemo posljednjih dana postati ljubitelji sebe. Fotografija broj jedan sada je selfie. Zato svi želimo voditi. Spremni smo učiniti sve – djevojke i mladići – da bismo bili utjecajni… Slava je čudovište i svi imamo ove ljestve i bitke, puteve kojima moramo hodati u danim životima. Bilo da ste slavni ili tko god vas tamo sluša, svi imamo svoje individualne izazove. To je klišej [ali] novac, ne čini ništa boljim. Ne čini. Slava samo uvećava probleme i mogućnosti”, nastavio je Washington.

Denzel Washington je podijelio smjernice za muškarce

Glumac je podijelio smjernice za muškarce koji traže uspjeh.

“Ostanite na koljenima. Gledajte mene, ali slušajte Boga”, dodao je. “Nadam se da su riječi u mojim ustima i razmišljanja moga srca ugodni u Božjim očima, ali ja sam čovjek. Kao i ti. Ono što imam neće me zadržati na ovoj Zemlji još jedan dan. Podijeli ono što znaš, inspiriraj koga možeš, traži savjet. Ako želiš razgovarati s nekim, razgovaraj s onim koji može učiniti nešto po tom pitanju. Stalno razvijaj te navike.”

Tijekom svoje rasprave Washington je često citirao stvari koje je o Bogu naučio od Bernarda.

U intervjuu za The Christian Post 2017., Washington je podijelio dio svog kršćanskog svjedočanstva, rekavši da mu je, kad je imao 20 godina, “bilo prorečeno da ću putovati svijetom i propovijedati milijunima ljudi.”

NAJNOVIJE!