Dragi papa, tko je stvorio Boga? Pismo djevojčice (6) poglavaru Rimokatoličke crkve izazvalo pozornost javnosti

“Dragi papa, ako je Bog stvorio svijet i ljude, tko je stvorio Boga?, sigurno znate odgovor.”, stajalo je u pismu šestogodišnje djevojčice.

To je pitanje napisao u pismu koje je papi Franji poslala sedmogodišnja djevojčica iz Flera u pokrajini Brescia. Naime, nakon sata vjeronauka dijete je postavilo pitanje roditeljima, baki, rodbini i učiteljici.

Kako nije dobila zadovoljavajući odgovor, po savjetu roditelja, u lipnju je pisala poglavaru Rimokatoličke crkve.

Nedavno je stigao odgovor iz Vatikana. Nije bio papin potpis nego njegov suradnik, monsinjor Roberto Campisi, ispisan na papiru s pečatom Državnog tajništva i glasi:

– Sveti Otac je primio vaše lijepo pismo, zahvaljuje vam na gesti ljubavi i želi vas obavijestiti da moli s vama, kako biste mogli rasti s iskrenom željom da upoznate i ljubite Krista.

Don Alfredo Scaroni, svećenik tamošnje župe, rekao je da odgovor nije zadovoljio djevojčicu, ali ju je umirio rekavši da “odgovor postoji, vrlo je složen, shvatit ćeš ga kad odrasteš”.

S druge strane, obitelj djevojčice jako je sretna što je dobila odgovor u ovakvom obliku.

Roditelji se nisu upuštali u tko zna kakva teološka rezoniranja, svećenik je izjavio da su sretni što su primili papino pismo i blagoslov, a djevojčica će jednog dana sama morati pronaći odgovor.

NAJNOVIJE!