Dijete u Podstrani ostalo zaključano u automobilu, izvukli ga vatrogasci

Svake godine možemo čitati desetke vijesti o tome da je netko ostavio djecu ili kućne ljubimce u automobilu na vrućem ljetnom suncu. Tako je u Podstrani dijete ostalo zaključano dok nisu intervenirali vatrogasci.

Iako bismo svi trebali biti svjesni koliko se brzo automobil zagrije, a visoka temperatura može ugroziti zdravlje i život malenih putnika, jasno je da se tako nešto može dogoditi i slučajno.

Tako su u subotu navečer splitski vatrogasci morali intervenirati kod hotela Lav u Podstrani.

Naime, dijete je ostalo zaključano u automobili. Srećom, brzom reakcijom vatrogasaca koji su otvorili vozilo, sve je prošlo u najboljem redu.

Intervenciju vatrogasaca nadzirali su policija i hitna pomoć, a nakon što je izvučeno dijete je predano roditeljima i djelatnicima Hitne pomoći.

Kako doznajemo neslužbeno – dijete je dobro. Jednostavno je došlo do automatskog zaključavanja brave. Nije riječ o slučaju napuštanja djeteta niti je dijete dulje vremena bilo samo.

Što napraviti u ovakvim situacijama?

Osim što trebate pozvati dežurne službe, u slučaju nužde, jedan američki policajac je pokazao kako i sami možete intervenirati.

Na platformi X, odnosno bivšem Twitteru, objasnio je kako uz pomoć odčepljivača odvoda i malo ljepljive vrpce možete otvoriti prozor automobila bez oštećenje.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!