Djevojčicu (12) ugrizao poskok: “Zmije izlaze kao nikada dosad! Pazite kuda hodate”

Dvanaestogodišnja djevojčica doživjela je ugriz poskoka prije dva dana, što je rezultiralo jakim oticanjem noge i plavljenjem područja oko ugriza.

Hvala Bogu, brzo je prevezena u bolnicu i sada se oporavlja. Međutim, ovaj incident služi kao upozorenje o prisutnosti otrovnih zmija tijekom ljetnih mjeseci i važnosti prepoznavanja ako im se približe.

Ljetne temperature pogoduju zmijama

Lokalna zajednica Konjević Polje putem Facebooka upozorava svoje pratitelje da budu vrlo oprezni jer visoke temperature pogoduju aktivnosti poskoka i drugih otrovnih zmija. “Zmije izlaze kao nikada dosad! Pazite kuda hodate”, napisali su.

Djevojčica se nalazi u bolnici u Zvorniku, gradu na istoku Bosne i Hercegovine, primila je serum i nije u životnoj opasnosti, navodi se.

Kako prepoznati zmiju otrovnicu?

”Na našem području živi velik broj zmija, a samo je dio otrovan. Srećom, njihov je izgled karakterističan. Naime, one imaju nešto nalik vratu, jasan prijelaz između glave i trupa i srcolik oblik glave po kojem ih možete prepoznati.

Ako ih ugledate, nipošto im se nemojte približavati jer one vama neće prve prići. Otrovnice, pa tako i poskok, napadaju životinje manje od sebe, dok čovjeka smatraju prijetnjom, a ne plijenom”, upozorili su iz Mjesne zajednice, a prenosi Dnevnik.hr.

NAJNOVIJE!