FOTO Ovako izgleda crkva u istočnoj Slavoniju koju je pogodila oluja

Crkva u selu Retkovci u istočnoj Slavoniji je teško stradala nakon što ju je pogodila oluja. Fotografije prikazuju zastrašujuću materijalnu štetu!

Nevrijeme praćeno obilnom kišom i jakim vjetrom pogodilo je Vukovarsko-srijemsku županiju u srijedu navečer, uzrokujući značajnu materijalnu štetu na stambenim objektima te stvarajući poteškoće u prometu.

Jaki vjetar je s nekih stambenih objekata i obiteljskih kuća nosio krovove i crijep, a u prometu su nastali problemi zbog oborenog drveća i grana koje su prekrivale prometnice nakon olujnog nevremena.

Prema informacijama iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske, zabilježene su dvije prometne nesreće na državnoj cesti D55 Vinkovci-Županja tijekom nevremena, u kojima su dvije osobe ozlijeđene i pružena im je potrebna pomoć.

Oštećeni dijelovi prometnica zbog oborenog drveća ili grana otežavaju normalno odvijanje prometa, no dežurne službe trenutno rade na sanaciji i uklanjanju opasnosti.

U selu Retkovci, koje se nalazi u općini Ivankovo, jaka oluja također je prouzročila znatnu štetu, posebno u Župi Preslavnog Imena Marijina. Unutrašnjost Župe je teško stradala, a krov je potpuno urušen zbog snažnih udara vjetra.

Retkovci Crkva 1
Foto: Net.hr
Retkovci Crkva 2
Foto: Net.hr

Odgovarajuće službe na terenu trenutno procjenjuju štetu i pružaju pomoć onima koji su pogođeni ovim nevremenom. Stanovnici su pozvani na oprez i suradnju kako bi se što brže obnovila oštećena područja i normaliziralo stanje nakon ovog izazovnog vremenskog događaja.

NAJNOVIJE!