HRT prikazao crtić koji propagira promjenu spola, ljudi su zgroženi

HRT je na trećem programu prikazao crtić “Drske djevojke” koji otvoreno propagira promjenu spola, odnosno transrodnu ideologiju. Mnogi pretplatnici su zgroženi, a među njima i zastupnik Marko Milanović Litre koji je na ovo reagirao. 

Saborni zastupnik Hrvatskih suverenista Marko Milanović Litre je u jučerašnjoj objavi na Facebooku kritizirao nacionalnu televiziju zbog jedne epizode crtića koja je emitirana na trećem programu HRT-a.

U objavi pod naslovom “Propaganda koju svi financiramo – rodna ideologija”, saborski zastupnik je poručio kako lik Christine Jorgensen iz crtića Drske djevojke predstavlja primjer propagiranja transrodne ideologije.

“Nakon emitiranja televizijske epizode ‘Christine Jorgensen, nevoljko dama, 1926.-1989.’ animirane serije ‘Drske djevojke’ na našoj nacionalnoj televiziji imam potrebu reagirati. Prije svega, kao otac, primoran sam osuditi očito nepoštivanje stavova i uvjerenja velike većine naših građana, posebice onih koji se identificiraju kao religiozni i ne dijele promicane stavove koje smo imali priliku vidjeti na HRT 3 zadnjih nekoliko dana u više termina.

Lik Christine Jorgensen u ‘Drskim djevojkama’ upečatljiv je primjer propagiranja transrodne ideologije – ideologije koja je u oštroj suprotnosti s tradicionalnim vrijednostima i uvjerenjima koja su dugo definirala naš narod.

Neshvatljivo je da bi se nacionalna televizija odlučila za emitiranje takvog sadržaja, pogotovo kada ga financiraju upravo oni porezni obveznici čije vrijednosti ruše prikazivanjem ovakvih ‘crtića'”, piše Milanović Litre.

NAJNOVIJE!