NaslovnicaVijestiNe nasjedajte! Opasna sekta vrbuje ljude na Internetu

Ne nasjedajte! Opasna sekta vrbuje ljude na Internetu

Ne nasjedajte! Osobe koje vas kontaktiraju nisu svećenici, već pripadnici opasne sekte nazvane "Crkva svemogućeg Boga".

Korisnici društvenih mreža u Hrvatskoj suočavaju se s opasnom virtualnom prijevarom koja može ugroziti njihove duše, upozorava najnoviji broj Glasa koncila. Radi se o povećanju broja navodno katoličkih stranica koje potiču na interakciju.

Moguće je primijetiti da se na tim stranicama koriste imena Isusa i Marije, objavljuju molitve za razne stvari te koriste katoličke slike s natpisima poput “pomolit ćemo se za tebe”, “od danas više ništa nije isto, nestaje bol i nesreća”, “dodirni Isusa, dodirni Mariju, ostavi mu srce” itd.

Postoji mnogo varijacija ovakvih objava, ali sve zahtijevaju interakciju.

Ne nasjedajte, u pitanju je sekta!

Važno je istaknuti da ove stranice nisu autentične i da je vaša interakcija s njima opasna. Nakon što ostavite srce ili “dodirnete Isusa”, može vam se javiti osoba koja će vas pozvati na virtualni molitveni susret ili “katehezu sa svećenikom”.

VIDI OVO: 8 karakteristika po kojima možete prepoznati sektu

Glas koncila otkriva istinu iza ovih stranica i upozorava: Ne nasjedajte! Osobe koje vas kontaktiraju nisu svećenici Katoličke Crkve, već pripadnici opasne sekte nazvane “Crkva svemogućeg Boga”, koja je osnovana u Kini 1991. godine.

Sekta ne priznaje Isusa Krista

Riječ je o sekti koja ne priznaje Isusa Krista i tvrdi da se on već vratio u obliku jedne Kineskinje koja donosi “novu Božju riječ”.

Sudjelovanje na njihovim susretima može dovesti do duhovne inicijacije u ovu sektu, što je izuzetno opasno za duše vjernika.

Posebno su ugroženi stariji ljudi, koji trebaju biti upozoreni na podlost ove prijevare, a stranice treba prijaviti administratorima. Više informacija možete pronaći u najnovijem broju Glasa koncila koji izlazi 21. svibnja 2023. godine.