Ne nasjedajte! Opasna sekta vrbuje ljude na Internetu

Ne nasjedajte! Osobe koje vas kontaktiraju nisu svećenici, već pripadnici opasne sekte nazvane "Crkva svemogućeg Boga".

Korisnici društvenih mreža u Hrvatskoj suočavaju se s opasnom virtualnom prijevarom koja može ugroziti njihove duše, upozorava najnoviji broj Glasa koncila. Radi se o povećanju broja navodno katoličkih stranica koje potiču na interakciju.

Moguće je primijetiti da se na tim stranicama koriste imena Isusa i Marije, objavljuju molitve za razne stvari te koriste katoličke slike s natpisima poput “pomolit ćemo se za tebe”, “od danas više ništa nije isto, nestaje bol i nesreća”, “dodirni Isusa, dodirni Mariju, ostavi mu srce” itd.

Postoji mnogo varijacija ovakvih objava, ali sve zahtijevaju interakciju.

Ne nasjedajte, u pitanju je sekta!

Važno je istaknuti da ove stranice nisu autentične i da je vaša interakcija s njima opasna. Nakon što ostavite srce ili “dodirnete Isusa”, može vam se javiti osoba koja će vas pozvati na virtualni molitveni susret ili “katehezu sa svećenikom”.

VIDI OVO: 8 karakteristika po kojima možete prepoznati sektu

Glas koncila otkriva istinu iza ovih stranica i upozorava: Ne nasjedajte! Osobe koje vas kontaktiraju nisu svećenici Katoličke Crkve, već pripadnici opasne sekte nazvane “Crkva svemogućeg Boga”, koja je osnovana u Kini 1991. godine.

Sekta ne priznaje Isusa Krista

Riječ je o sekti koja ne priznaje Isusa Krista i tvrdi da se on već vratio u obliku jedne Kineskinje koja donosi “novu Božju riječ”.

Sudjelovanje na njihovim susretima može dovesti do duhovne inicijacije u ovu sektu, što je izuzetno opasno za duše vjernika.

Posebno su ugroženi stariji ljudi, koji trebaju biti upozoreni na podlost ove prijevare, a stranice treba prijaviti administratorima. Više informacija možete pronaći u najnovijem broju Glasa koncila koji izlazi 21. svibnja 2023. godine.

NAJNOVIJE!