Pomozimo Slavoncu (36), ocu dvoje djece, koji je iznenada ostao paraliziran

Pomozimo Slavoncu Darku Kovačeviću (36), suprugu i ocu dvoje djece, koji je zbog bolesti iznenada ostao paraliziran.

Darko ima 37 godina, suprugu i dvoje male djece i iznenada je ostao paraliziran. Nada za obitelj Kovačević iz slavonskog sela Bokšić postoji, ali trebaju našu pomoć

Obitelj Kovačević u slavonskom mjestu Bokšić živjela je sretnim životom. Trogodišnji Jakov i šestogodišnji Petar uživaju u uspomenama.

Život im se promijenio u trenu

“Kupali smo se u moru. Ja i tata”, rekli su mališani pokazujući fotografije. A onda im se život promijenio u trenu. Izlazak iz automobila, Darkov trzaj i pad.

“To je bilo prestrašno. Ja nisam to vjerovala. Ja sam njega i dalje vukla i mislila da mu nije ništa, da može ići kući. Međutim, on nije mogao”, rekla je njegova supruga Nikolina Kovačević iz Bokšića, piše Sib.net.hr.

Hitna pomoć odvezla ga je u našičku bolnicu.

“I tamo je čekao par sati da se odveze u Osijek i u Osijeku su ga primili. Napravili su mu taj magnet i vidjeli to krvarenje da je imao od tog udarca, taj hematom”, dodala je supruga.

Darku je dijagnosticirana tetraplegija. Paralizirane su mu ruke i noge, a situacija se dodatno zakomplicirala s covidom i dekubitusom što je prolongiralo fizikalnu terapiju.

“Darko je jako hrabar i pozitivan i jako vjeruje u to da će se on oporaviti da će to sve proći, da ćemo mi normalno živjeti i dalje”, kazala je supruga.

Nada u što brži i kvalitetniji oporavak pojavila se s mogućnošću terapije u Švicarskoj.

“Da će on moći sjediti, da će on moći rukama, da će moći na wc ići. Samo evo da skupimo taj određeni iznos koji nam treba”, kazala je supruga.

U prikupljanje novca su se uključili prijatelji i susjedi

Za mjesec dana potrebno je 66 tisuća eura, a za oporavak 37-godišnjeg Darka minimalno dva mjeseca. U prikupljanje novca uključili su se prijatelji i susjedi, mještani Bokšića koji o obitelj Kovačević govore sve najbolje.

Zora Filipović iz Bokšića kazala je: “Mlada obitelj sa dvoje male dječice, predobri su. Svi smo odlučili pomoći, svatko koliko najviše može.”

Zdravlje i normalan život nemaju cijenu i Darko u Švicarsku ide za nekoliko dana. Njegova obitelj vjeruje u pomoć ljudi velikog srca i želi samo jedno, a to je “da tata ozdravi”, kaže sin.

Uplatu možete izvršiti na žiro račun supruge:

Nikolina Kovačević
IBAN: HR3023400093113809881
SWIFT: PBZGHR2X
OPIS PLAĆANJA: Prikupljanje donacija za Darka Kovačević

NAJNOVIJE!