NaslovnicaVijestiTomislav (29) je bio nogometaš, a sada je svećenik koji je pokorio...

Tomislav (29) je bio nogometaš, a sada je svećenik koji je pokorio TikTok

Svećenik Tomislav Lukač (29) iz Kaštela je u mladosti bio nogometaš, ali je ipak odlučio postati svećenik. Na TikToku ima više od 20 tisuća pratitelja.

Postao je đakon prije tri godine, a za svećenika je rukopoložen prije dvije godine. Ove godine je odlučio podijeliti svoj način života i vjerovanja putem popularne društvene mreže TikTok.

Lukač želi modernim pristupom prenositi vjeru djeci i mladima, stoga je otvorio profil na TikToku. U vrlo kratkom vremenu stekao je više od 20 tisuća pratitelja, a njegov najpopularniji video ima više od 500 tisuća pregleda.

Na TikToku, svećenik iznosi svoje stavove o katoličanstvu i pokazuje kako biti katolik može biti iznimno zanimljivo i ispunjavajuće.

@dontomolukac

Je li grijeh izlaziti u noćni klub?🕺❗️Korištenje pjesme ne znači podržavanje istog tipa glazbe #fyp #foryou #foryoupage #fypシ #fypシ゚viral #viral #catholic #xyzbca #clubbing #izlazak

♬ original sound – dontomislavlukac

Svećenik je otvorio TikTok profil kako bi mladima približio vjeru

Tomislav Lukač je rekao: “U mladosti sam trenirao s Livajom i Pašalićem, ali onda me Bog pozvao na neke druge terene. Otvorio sam TikTok profil kako bih dokazao da je biti katolik predobro i prezanimljivo.”

U jednom intervjuu, Lukač je otkrio kako je u mladosti imao mogućnost napredovanja u nogometu, ali je odlučio slijediti svećenički poziv. Njegov otac, bivši nogometaš, bio je ponosan na njegove sportske uspjehe i vidio ga kao buduću zvijezdu.

Međutim, kada je Lukač donio odluku da postane svećenik nakon jedanaest godina treniranja nogometa, otac je to teško prihvatio.

@dontomolukac

“Baš si lepa šta ti fali…” | Iza prave ljepote stoji mnogo truda! #fyp #foryoupage #foryou #viral

♬ original sound – dontomislavlukac

Tomislav Lukač želi iskoristiti društvene mreže poput TikToka kako bi dopreo do šire publike i pokazao da vjera može biti suvremena i relevantna. Njegov profil na TikToku postaje sve popularniji među mladima, a on se nada da će njegovi videozapisi potaknuti raspravu i donijeti nova svjetla u vjeru.

Pretplati se
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare