Tri čovjeka su biciklima krenuli na put duž hrvatske granice – imaju prekrasan cilj

Marko, još jedan Marko i Aleksandar su krenuli na put biciklima duž hrvatske obale s prekrasnim ciljem. 

Troje humanitaraca započelo je humanitarno sportski pothvat “Put za Fuji” s ciljem pružanja pomoći potrebitima i podizanja svijesti o važnosti zdravog i aktivnog načina života.

Marko Kos, Marko Deša i Aleksandar Zorić krenuli su na četrnaestodnevno bicikliranje duž hrvatske granice, pokrivajući ukupno 3100 kilometara.

Polazna točka njihove avanture bila je Park dr. Franje Tuđmana u Velikoj Gorici, odakle će se vratiti nakon završetka vožnje.

Sudionici ističu da im ova akcija predstavlja način da “otplate dug” za izazove koje su propustili tijekom 2020. godine, kada je njihovu biciklističku avanturu prekinula hitna operacija zbog napuknute žile u nozi.

Tijekom vožnje, njihova ruta će obuhvatiti prekrasne krajolike Žumberka, Istre, Rijeke, Privlake, Čazme, Virovitice i Međimurja, sve do povratka u Veliku Goricu. Dražen Buketa pridružio se ekipi kao dio pratnje.

Ovaj izazov ima i humanitarni cilj – prikupljanje donacija za udrugu Judo Team Fuji, koja brine o oko 40 djece i mladih s različitim tjelesnim i intelektualnim teškoćama u Judo klubu osoba s invaliditetom u Velikoj Gorici.

Sredstva prikupljena tijekom ove akcije omogućit će provedbu besplatnih aktivnosti kluba, uključujući treninge, turnire, izlete i druženja za sve članove kluba u sljedećoj godini.

NAJNOVIJE!