Unuk iz Zagreba kupio baki solnu kiselinu koju je popila i umrla u teškim mukama

Unuk koji je kupio baki solnu kiselinu je osuđen na sedam mjeseci zatvora. Jadnica je umrla u teškim mukama.

Općinski kazneni sud u Zagrebu pravomoćno je osudio D. Š. (48), Slovenca sa zagrebačkom adresom, na sedam mjeseci zatvora s jednogodišnjim rokom kušnje zbog sudjelovanja u samoubojstvu svoje bake.

Tužiteljstvo je predložilo uvjetnu osudu temeljem kršenja članka 114., a sud je usvojio prijedlog nakon što je optuženik priznao optužbe.

Također mu je naloženo plaćanje sudskih troškova u iznosu od oko 260 eura, unatoč molbi da bude oslobođen plaćanja zbog financijske pomoći rodbine.

D. Š. je priznao svoju krivicu u sudnici, izrazivši kajanje zbog svojeg postupka. “”Kriv sam. Priznajem da sam počinio to što piše u optužnici. Ali ja sam to učinio na molbu moje bake koja me više puta molila da to napravim. Željela si je oduzeti život zbog jednog događaja koji je ona smatrala obiteljskom sramotom. Na njezine višekratne molbe u konačnici sam pristao kupiti solnu kiselinu. Baka je znala da sam je kupio i gdje sam je ostavio. No nisam vidio kad je ona to popila jer nisam bio u kući. Za tu je namjeru znala i bakina kći, moja majka”, priznao je skrušeno u sudnici D. Š”, prenosi Jutarnji.hr.

Kupovinu solne kiseline marke Meteor obavio je u obližnjoj trgovini u Zagrebu te je tekućinu prelio u bočicu s natpisom Aethanolum dilutum, koju je zatim smjestio u donji dio ormara.

Unuk je znao da baka boluje od depresije

Također je prilikom toga slučajno poprskao hlače koje su se odmah izbijelile. Kasnije je otkriveno da je znao da je njegova baka patila od depresije nakon obiteljske tragedije te je željela okončati svoj život.

Baka je 27. studenog 2017. popila unukov pripravak i ubrzo završila u teškom stanju u KBC-u Rebro, gdje je preminula u najtežim mukama sljedeći dan.

Autopsija je pokazala jezive korozivne povrede jednjaka, želuca, crijeva i jetre, pa je sumnja brzo pala na njezinog unuka, koji nije skrivao bakinu želju za samoubojstvom. Iako zakon za to djelo predviđa do tri godine bezuvjetnog zatvora, tužiteljstvo je odmah predložilo uvjetnu osudu.

NAJNOVIJE!