Vinkovčanka će ovo ljeto provesti u Ugandi: “Shvatila sam da je smisao života u pomaganju”

Vinkovčanka Josipa Prgomet ovog ljeta provest će vrijeme u Ugandi, posjetivši bosanskohercegovačkog svećenika i misionara, don Gabrijela Jukića. Josipin cilj je pomoći koliko god može, olakšavajući život potrebitima.

Oduvijek je osjećala empatiju prema ljudima u nedovoljno uređenim zemljama s nedostatkom obrazovanja, zdravstvenih usluga i hrane. Zato je odlučila otići u misiju i pomoći.

Inspirirana misionarskim radom, posebno svetom Majkom Terezom i ocem Antom Gabrićem, koji su bili misionari u Indiji, Josipa je odlučila putovati u Ugandu, pišu vinkovačke Novosti.hr.

Već godinu dana pripremala je put, sudjelujući u edukacijama i štedeći novac. Kroz program Volonterska mreža Ante Gabrić, Josipa je povezana s misionarima diljem svijeta. Centar za duhovnost i kulturu Ignacije iz Zagreba pomogao joj je u organizaciji puta.

U Ugandi će raditi s djecom u školi, brinuti se o bolesnicima u bolnici te raditi na računalu, pružajući pomoć u skladu sa svojim sposobnostima.

Tijekom priprema za put, Josipa je ostala u kontaktu s don Gabrijelom Jukićem, koji ju je informirao o potrebama volontiranja u misiji.

Josipa se veseli ovoj prilici da pomogne drugima i ostvari svoju dugogodišnju želju za volontiranjem u Africi.

NAJNOVIJE!