Islamski ekstremisti ubili čovjeka zbog vjere u Krista

Islamski ekstremisti u istočnoj Ugandi 8. ožujka ubili su kršćanina jer je vodio muslimane vjeri u Krista.

45-godišnji Kiisa Masolo vratio se u svoj dom u selu Nakitiku, župa Bunabuka, podokrug Bubeza u okrugu Sironko u 19 sati nakon propovijedanja na ulicama Nakalokea i Busajjabwankube, kada je sedam maskiranih muškaraca odjevenih u islamsku odjeću provalilo i odvelo ga, rekla je njegova majka Norah Nandege.

“Nakon što su ga odveli, trojica muškaraca su ostala i rekli su mi da je ‘Allah jako nezadovoljan vašim sinom i mi ga namjeravamo kazniti'”, rekao je Nandege za Morning Star News. “Tada su trojica muškaraca otišla.”

Nazvala je vođu klana koji je stigao, ali joj je rekao da trebaju pričekati do sljedećeg jutra prije nego što nešto poduzmu, rekla je.

Kad se njezin sin sljedećeg jutra nije pojavio, prijavila je otmicu predsjedavajućem Lokalnog vijeća 3 i započela je potraga.

“Nakon četiri sata potrage, tijelo mog sina Masola pronađeno je kako beživotno leži u grmlju s ispisanom bilješkom na arapskom koju nismo mogli pročitati”, rekao je Nandege.

“Osoba koja je tečno govorila arapski pozvana je da pročita tekst u kojem je stajalo: ‘Upozorili smo vas da ne obraćate našu muslimansku braću i sestre na kršćanstvo, ali niste poslušali naše upozorenje. Ovo vas je konačno koštalo života.’”

Muslimani su ostavili nekoliko upozorenja i prijetnji na Masolovu mobilnom telefonu govoreći mu da prestane obraćati muslimane na kršćanstvo, rekla je.

Masolovo tijelo, koje je imalo duboke posjekotine na glavi i vratu, odvedeno je u gradsku mrtvačnicu Mbale na obdukciju i daljnju istragu.

Napad je bio posljednji od mnogih slučajeva progona kršćana u Ugandi.

Ustav Ugande i drugi zakoni osiguravaju vjersku slobodu, uključujući pravo na propagiranje vlastite vjere i prelazak s jedne vjere na drugu.

NAJNOVIJE!