Je li tetoviranje grijeh? Odgovor mladog hrvatskog svećenika je hit na TikToku!

Je li tetoviranje grijeh je pitanje koje mnogi kršćani postavljaju? Odgovor mladog hrvatskog svećenika na TikToku je postao hit.

Don Tomislav Lukač, kojeg na TikToku prati više od 20.000 pratitelja, objavio je viralni video pod nazivom “Tetovaža: da ili ne?”.

Lukač se na ovoj društvenoj mreži specijalizirao za odgovore na pitanja koja mu postavljaju mladi, a očito je da zna ubosti “u sridu”. Ovaj video skupio je u kratkom vremenu 180 tisuća pregleda.

A ispada da je i pitanje pratitelja bilo dobro jer, pokazat će se, na isto ne postoji jednoznačni odgovor.

“U Levitskom zakoniku 19,28 kaže ovako, ne urezujte zareza na svome tijelu za pokojnika; niti na sebi usijecajte kakvih biljega, jer ja sam Jahve”, citirao je Bibliju don Tomislav koji je potom pojasnio da se ovime Židovima zabranjivalo da se tetoviraju kako bi iskazali pripadnost ikojem plemenu, ili drugome božanstvu, dok se u Bibliji ne nalazi eksplicitna zabrana za tetoviranje”.

@dontomolukac Tetovaže – da ili ne? #fyp #foryou #foryoupage #fypシ #fypシ゚viral #viral #catholic #xyzbca #tattoo ♬ original sound – dontomislavlukac

Tri razine tetovaže

Potom je pojasnio kako tetoviranje može biti grijeh. “Prva razina je da ako na sebi tetoviraš neke zle, sotonske ili prljave stvari, onda je to svakako grijeh”, razjasnio je Lukač odmah prvu nedoumicu.

Druga razina je, zapravo, svojevrsno upozorenje. “Druga razina je da si tetoviraš nešto što u tom trenutku voliš: grb nekog kluba, neki grad, životinja… To možda nije grijeh, ali ti savjetujem, zapitaj se jesi li istu stvar htio tetovirati prije pet godina i hoćeš li ju htjeti tetovirati za pet godina. Sjeti se da je ta stvar trajna”, naglasio je.

Bitnije je tetoviranje na svom srcu

“Treća razina, a to je da si želiš istetovirati križ, citat iz psalma, ime djeteta ili datum vjenčanja za ženu. To je super stvar, ali je isto tako pitanje je li to potrebno. To da si kršćanin, da si vjeran svojoj ženi i to da činiš sve za odgoj svog djeteta, puno je bitnije da to istetoviraš na svom srcu”, zaključio je mladi salezijanac.

NAJNOVIJE!