Kći i unuk baptističkog pastora ubijeni u napadu ruske bespilotne letjelice u Ukrajini

Napad dronom u Odesi u Ukrajini rezultirao je tragičnom smrću 12 osoba, uključujući kćer i unuka baptističkog pastora. U napadu, čija je meta bila stambena zgrada, ozlijeđeno je još 20 osoba, a neki su u kritičnom stanju.

U Odesi, gradu koji je često bio izložen ruskoj agresiji, udar drona bio je razoran 2. ožujka, izvijestio je CNN.

Među žrtvama su bili Anna, kći pastora Nikolaja Sidaka iz neovisne baptističke crkve, i njezin sin Timothy. Bili su u svom stanu kada je došlo do udara, što je dovelo do njihove trenutne smrti pod ruševinama.

Serhiy Haidarzh, Annin suprug, i njihova kći Liza bili su u drugoj sobi i preživjeli su napad, izvještava Baptist Standard. Incident se dogodio dok su Anna i Timothy spavali, a Serhiy i Liza su bili u odvojenom dijelu njihove kuće.

Muke obitelji završile su pronalaskom Anninih i Timothyjevih tijela sutradan oko 16 sati, što je potvrdio Igor Bandura, potpredsjednik Unije evanđeoskih baptista Ukrajine.

Udar ne samo da je odnio živote Anne i Timothyja, već je također rezultirao smrću petero djece, uključujući Timothyja, najmlađu žrtvu. Dob ove djece bila je od 8 mjeseci do 9 godina.

Napad je izazvao val žalosti i bijesa u Odesi, a mještani su na mjestu odavali počast polaganjem cvijeća, svijeća i igračaka.

Priroda drona korištenog u napadu je pod istragom, uz nagađanja o njegovom povećanom razornom kapacitetu.

NAJNOVIJE!