Kina tjera školsku djecu da potpišu izjavu kojom se odriču kršćanstva

Kineske obitelji nalaze se pod pritiskom da zadrže kršćansku vjeru od svoje djece. Škole tjeraju djecu da potpišu izjavu kojom se odriču kršćanstva.

Kineski partneri Release Internationala, organizacije koja podupire progonjene kršćane diljem svijeta, rekli su da se školsku djecu tjera da se izjasne jesu li kršćani. Oni koji se izjasne da jesu moraju tada potpisati izjavu kojom obećavaju da će se odreći kršćanstva.

Djeci u Kini već je nekoliko godina službeno zabranjeno posjećivati ​​crkvene službe.

Kineski partner Release Internationala, Bob Fu, rekao je da postoje posljedice ako obitelji potiču svoju djecu da slijede kršćansku vjeru, prenosi Christian Today.

“Ako roditelji, bake i djedovi odbiju surađivati ​​kako bi natjerali svoju djecu da se odreknu svoje vjere, tada je njihova sigurnost posla ugrožena”, rekao je.

“Slučajevi pokazuju da bake i djedovi mogu izgubiti javno zdravstveno osiguranje i socijalnu skrb ako roditelji ne uspiju odvratiti svoju djecu od vjere u kršćanstvo.”

Komunistička partija želi uništiti kršćanstvo u Kini

Fu je rekao da zna za jednu majku koju je policija uhitila nakon što je uhvaćena kako svoje petero djece podučava o vjeri kod kuće. Prijavio ju je očito njezin vlastiti suprug.

“Možete samo zamisliti kakvu traumu ovo uzrokuje u obitelji”, rekao je.

Drugi partneri koji imaju veze s Kinom kažu da Komunistička partija “slama Crkvu u cijelosti” i da je “objavila rat protiv kršćanstva”.

Izvješće Release Internationala poklapa se s proslavom kineske Nove godine, kada će se mnoge obitelji okupiti kako bi obilježili početak lunarne godine zmaja.

Kina je jedna od zemalja koje izazivaju zabrinutost istaknute u izvješću Release Internationala o trendovima progona za 2024. godinu. Izvješće kaže da se progon u Kini produbljuje i da su mnoge crkve, službene i neslužbene, zatvorene zbog razine uplitanja države.

Izvršni direktor Releasea Paul Robinson objasnio je: “Komunistička partija prikazuje kršćanstvo kao nedomoljubno i prozapadno, te stoga prijetnju. Želi kontrolirati Crkvu, a ono što ne može kontrolirati, nastoji eliminirati.”

NAJNOVIJE!