Kršćani u Indiji prolaze kroz užas: Broj nasilja u ovoj godini je dosegao rekordne razine!

Kršćani u Indiji posljednjih nekoliko godina i mjeseci prolaze kroz pravi užas. U prvoj polovici 2023. došlo je do porasta nasilja protiv kršćana u 23 regije u Indiji, prema skupini za ljudska prava sa sjedištem u New Delhiju, koja je identificirala 400 incidenata, u odnosu na 274 prijavljena u istom razdoblju prošle godine.

Većina ovih nasilnih djela dogodila se u Uttar Pradeshu, najmnogoljudnijoj indijskoj regiji, sa 155 incidenata, prema izvješću koje je objavio United Christian Forum i podijelio s The Christian Postom.

Chhattisgarh je na drugom mjestu s 84 slučaja, a slijede ga Jharkhand s 35 i Haryana s 32. Okruzi Jaunpur u Uttar Pradeshu i Bastar u Chhattisgarhu prijavili su najviše slučajeva nasilja, s 13 odnosno 31 incidentom.

Prema nalazima UCF-a, broj nasilnih incidenata protiv kršćana u stalnom je porastu u Indiji od 2014., a značajan porast zabilježen je 2021. i 2022.

U lipnju ove godine je zabilježen najveći broj napada na kršćane u Indiji

Grupa je također u svojoj izjavi navela da je u lipnju zabilježen najveći broj napada na kršćansku zajednicu, u prosjeku tri incidenta dnevno.

UCF je izrazio ozbiljnu zabrinutost zbog situacije u sjeveroistočnoj državi Manipur, gdje je kontinuirano nasilje rezultiralo gubitkom najmanje 130 života i prouzročilo uništenje više od 400 crkava.

Usred ovih zločina, UCF je rekao da se kršćanska zajednica suočila s nerazmjernim brojem uhićenja u usporedbi s optuženim pojedincima.

Organizacija je ukazala na nedosljednost u podnošenju formalnih policijskih prijava, s 63 podnesene protiv kršćana, što je dovelo do zatvaranja 35 pastora. Ova razlika postoji unatoč tome što je zajednica žrtva takvog nasilja, ističe se.

NAJNOVIJE!