Kršćanin oslobođen optužbi za bogohuljenje u Pakistanu, ali još uvijek čeka smrtnu kaznu

Kršćanin osuđen na smrt u jednom slučaju bogohuljenja u Pakistanu oslobođen je 20. veljače u drugom povezanom s istim incidentom, a sudac je naveo dvostruku opasnost, rekao je njegov odvjetnik.

Policija je protupravno optužila Nomana Masiha, 24, dva puta za isti incident, ali on ostaje u smrtnoj kazni zbog presude u prvom slučaju, rekao je odvjetnik Lazar Allah Rakha.

Masiha je optužila policija u dva grada, Bahawalnagaru i Bahawalpuru, jer su policajci djelovali s namjerom da ga kazne u dva slučaja bogohuljenja registrirana unutar tri dana.

Sudac u slučaju Bahawalpur izrekao je Masihu smrtnu kaznu u svibnju 2023. nakon četverogodišnjeg suđenja, iako tužitelji nisu pružili nikakve dokaze protiv njega, rekao je Rakha.

“Štoviše, svi svjedoci koje je izvelo tužiteljstvo također nisu uspjeli potvrditi policijski narativ”, rekao je. “Bila je to u najmanju ruku neostvarenje pravde.”

Oslobađajuća presuda od 20. veljače u slučaju Bahawalnagar pobudila je nadu da će Visoki sud u Lahoreu razmotriti opravdanost Masihove žalbe na smrtnu kaznu i narediti njegovu oslobađajuću presudu, rekao je Rakha.

“1000% sam uvjeren da će visoki sud poništiti Masihovu osudu kada bude ispitivao praznine u priči tužiteljstva koje je prvostupanjski sud ignorirao”, rekao je. “Masih će se, ako Bog da, uskoro ponovno okupiti svoju obitelj.”

Odvjetnik, koji je oslobodio nekoliko osoba optuženih za bogohuljenje, izrazio je zahvalnost pravnoj zastupničkoj grupi Alliance Defending Freedom (ADF) International, koja ga je podržala.

“Masihini su roditelji vrlo siromašni i zahvalan sam ADF-u što je surađivao sa mnom u ovoj borbi za pravdu”, rekao je.

Masihov otac, Asghar Masih, rekao je da je njegova obitelj osjetila veliko olakšanje kada je saznala za oslobađajuću presudu.

“Kada smo obavijestili Nomana o njegovoj oslobađajućoj presudi, bio je izvan sebe od radosti. Ovo je prva dobra vijest koju je čuo nakon jako dugo vremena.”

Asghar Masih, član Anglikanske crkve u Pakistanu, rekao je da ne može dovoljno zahvaliti Rakhi što stoji uz obitelj.

Pomolimo se za njegov slučaj i pobjedu Božje pravde nad svakim zlom!

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!