Kršćanska tinejdžerka preminula od srčanog zastoja nakon što su joj liječnici odbili pomoći

Kršćanska tinejdžerka koja se borila s liječnicima da nastavi liječenje koje joj može spasiti život, tragično je preminula.

19-godišnjakinja, koja se može identificirati samo kao ST zbog ograničenja prijavljivanja koje je odredio sud, preminula u utorak, izvještava Daily Mail.

Vodila je pravnu bitku s NHS trustom nakon što su liječnici koji su je liječili rekli da “aktivno umire” i da bi je trebalo prebaciti na palijativnu skrb.

Tinejdžerka je patila od rijetkog genetskog poremećaja zvanog sindrom iscrpljenosti mitohondrija (MDS). Želja joj je bila dopuštenje da otputuje u Kanadu kako bi sudjelovala u medicinskim ispitivanjima za eksperimentalno liječenje.

Više od 27.000 ljudi potpisalo je peticiju pozivajući ministra zdravstva da intervenira u slučaju. Peticiju je pokrenuo Christian Concern koji podupire obitelj.

Tinejdžerka je izrazila frustracije zbog stava liječnika

Govoreći za Daily Mail samo nekoliko dana prije svoje smrti, tinejdžerka je izrazila frustraciju zbog sudskog naloga i stava liječnika koji se brinu o njoj.

“Našla sam se zarobljena u medicinskom i pravnom sustavu kojim upravlja toksični paternalizam koji me osudio zbog želje za životom”, rekla je.

Nakon njezine smrti, njezina obitelj slomljenog srca govorila je o svom bijesu zbog naredbe o zatvaranju usta koja još uvijek sprječava da se njezino ime otkrije.

“Čak i sada, u času naše tuge, i dalje nam zatvaraju usta sudskim nalogom da ne izgovaramo njezino ime naglas”, rekli su.

Pobožna kršćanska obitelj obećala je da će se boriti za pravo da otkrije ime svoje kćeri i ispriča njezinu priču u cijelosti.

NAJNOVIJE!