Kršćanska učiteljica otpuštena nakon što je odbila predavati LGBT lekcije

Kršćanska učiteljica kaže da je odbila predavati "ekstremne" LGBT lekcije te je s učenicima podijelila svoja kršćanska uvjerenja o tim pitanjima.

Učiteljica tvrdi da su je “tretirali kao kriminalku” nakon što je otpuštena iz škole Engleske crkve.

Glawdys Leger, profesorica modernih jezika, otpuštena je iz škole Bishop Justice CofE u Bromleyu, Kent, u svibnju 2022.

Kaže da je otpuštena jer je odbila predavati “ekstremne” LGBT lekcije i zato što je s učenicima podijelila svoja kršćanska uvjerenja o tim pitanjima.

43-godišnjakinja se usprotivila sadržaju lekcija 7. razreda, koje su bile uključene u nastavu vjeronauka, prenosi Christian Today.

Kršćanski pravni centar (CLC), koji podržava učenicu, rekao je da materijali lekcija uključuju “ekstremne sadržaje o rodnom identitetu s temama koje počinju sugerirati djeci da se ljudi mogu roditi u pogrešnom tijelu” i u nastavu su uveli kontroverzne spolne identitete kao što su panseksualni, aseksualni, interseksualni i transrodni.

Djecu su navodno također poticali da budu saveznici queer zajednice.

Gospođa Leger rekla je učenicima u svom razredu, tijekom rasprave o LGBTQ pitanjima, da je Bog stvorio ljude kao muško i žensko te da ona vjeruje da je LGBTQ praksa grešna.

Učiteljica je uložila prigovor savjesti

CLC je rekao da je uložila prigovor savjesti u vezi sa sadržajem lekcije, ali su njezine brige “zanemarene”.

Govoreći prije saslušanja, rekla je: “Tretirali su me kao kriminalca i kao da sam predstavljala opasnost zbog izražavanja svojih kršćanskih uvjerenja. Imam veliko suosjećanje s LGBT osobama, posebno s onima koji pate od rodne zbunjenosti. Ne mogu, međutim, čiste savjesti poučavati ili govoriti stvari za koje vjerujem da su suprotne mojoj vjeri, na primjer, reći da su istospolni spolni odnosi dobri i/ili potvrđujući ljude u njihovoj rodnoj zbunjenosti.”

“Pravo suosjećanje i ljubav znači biti u stanju govoriti istinu ljudima bez obzira na njihovu seksualnost. Nikada ne bih nikoga diskriminirala, ali ono što je škola tjerala učitelje da promoviraju, podučavaju i slave ta pitanja, ja nisam mogao učiniti.”, dodaje učiteljica.

Glasnogovornik Engleske crkve rekao je: “Škole su obvezne Zakonom o jednakosti, koji jamči da se prema svoj djeci i odraslima postupa s poštovanjem, bez obzira na njihovu vjeru, spol ili spolnu pripadnost. Svatko je stvoren na Božju sliku i Bog ga voli – bez obzira na njegovo podrijetlo, identitet, sposobnosti ili bilo što drugo.”

NAJNOVIJE!