Kršćanska umjetnica prijavljena policiji zbog izjave da je štetno za djecu promijeniti spol

Kršćanska umjetnica tvrdi da je prijavljena policiji jer je, dok je kuhala šalicu čaja sa zaposlenikom općine, rekla da je štetno za djecu da pokušavaju promijeniti spol.

Najavljeno je da će Victoria Culf sada osporiti kako se općinsko vijeće Watforda ponašalo prema njoj nakon razgovora s njihovim zaposlenikom.

43-godišnjakinja je rekla da je postavila umjetničku izložbu u muzeju Watford, kada je zaposlenica otkrila da je njezino dijete u “društvenoj tranziciji” i da su pokušali nabaviti blokatore puberteta iz klinike za rodni identitet Tavistock.

Gospođa Culf rekla je da se pristojno ne slaže, rekavši da zbog svojih kršćanskih uvjerenja i iskustva u radu s djecom i mladima vjeruje da je “prijelaz” štetan.

Rekla je da su o tome još razgovarali, a potom je razgovor završio mirno i prijateljski.

No Kršćanski pravni centar, koji podržava gospođu Culf, ustvrdio je da je zaposlenica objavila na X da je bila izložena “transfobičnom naklapanju”, a Gradsko vijeće Watforda reklo je umjetnici da je bilo optužbi za “uznemiravanje”.

Nije joj bilo dopušteno ući na izložbu bez prethodne najave 24 sata jer je općina morala čuvati općinsku djelatnicu.

Sada je pod istragom zbog “zločina iz mržnje”

Umjetnici je navodno rečeno da je pod istragom zbog “zločina iz mržnje” i da mora pripremiti izjavu, ali je policija Hertfordshirea kasnije rekla da nije počinjen nikakav zločin. Gradsko vijeće Watforda reklo je da je nije prijavilo policiji.

Umjetnica je rekla da joj je također rečeno da će njezin ugovor morati biti raskinut jer joj je vijeće zabranilo pristup muzeju, što je njezin projekt učinilo nepraktičnim.

Gospođa Culf je rekla: “Kao kršćanka, osjećam da je istina osoba i njegovo ime je Isus. Osjećam da je vrlo važno biti iskren, čak i ako je pomalo neugodno. Ne mislim da ljude tučemo po glavama s našim Biblijama, ali smatram da ako ste stjerani u kut dok kuhate šalicu čaja i netko vas pokuša navesti da se složite sa stvarno štetnom ideologijom… mislim da je ispravno nježno reći ‘ne’.”

“Ne osjećam da razina tretmana koju sam primila ni izdaleka ne odražava stvarni razgovor koji smo vodili i to me stvarno smeta. To je diskriminacija.”

Poduzela je pravni postupak protiv gradskog vijeća Watforda na temelju kršenja ugovora, diskriminacije i uznemiravanja.

Gradsko vijeće Watforda odbilo je komentirati slučaj.

NAJNOVIJE!